Hoe snel was een velociraptor?

Menig kind is gefascineerd door dinosaurussen. Die mysterieuze, oeroude wezens die we tegenwoordig alleen nog kennen van tekenfilms, speelgoed en boekjes worden altijd met veel interesse bekeken. In het boek Hoe snel was een velociraptor leren kindjes feitjes over deze snelle dino’s.

3/5

Het is een informatief en leerzaam boek met informatie, die is afgestemd op jonge kinderen. Door vergelijkingen te maken met dieren en objecten die kinderen kennen, worden de feitjes inzichtelijk gemaakt. Bijvoorbeeld door te vertellen dat een velociraptor niet groter was dan een kalkoen, maar wel veel agressiever.

De vormgeving van het boek is echter niet de meest hippe. Eenvoudige illustraties en pagina’s die gevuld zijn met één kleur zien er simpel maar doeltreffend uit. Het gaat voornamelijk over de snelheid van deze dinosoort, waarbij hij met vele andere dieren en voertuigen vergeleken wordt. Een leuk boekje om te lezen, zeker voor de echte dinogekken, maar voor ons waarschijnlijk niet het boek dat steeds opnieuw gekozen wordt.

Uitgeverij C. De Vries-Brouwers, bedankt voor het recensie-exemplaar.

Titel: Hoe snel was een velociraptor?
Auteur en illustrator: Alison limentani
Uitgeverij: C. de Vries-Brouwers
ISBN: 9789053417980
Prijs: € 16,75

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer