Hoe snel was een velociraptor?

Menig kind is gefascineerd door dinosaurussen. Die mysterieuze, oeroude wezens die we tegenwoordig alleen nog kennen van tekenfilms, speelgoed en boekjes worden altijd met veel interesse bekeken. In het boek Hoe snel was een velociraptor leren kindjes feitjes over deze snelle dino’s.

3/5

Het is een informatief en leerzaam boek met informatie, die is afgestemd op jonge kinderen. Door vergelijkingen te maken met dieren en objecten die kinderen kennen, worden de feitjes inzichtelijk gemaakt. Bijvoorbeeld door te vertellen dat een velociraptor niet groter was dan een kalkoen, maar wel veel agressiever.

De vormgeving van het boek is echter niet de meest hippe. Eenvoudige illustraties en pagina’s die gevuld zijn met één kleur zien er simpel maar doeltreffend uit. Het gaat voornamelijk over de snelheid van deze dinosoort, waarbij hij met vele andere dieren en voertuigen vergeleken wordt. Een leuk boekje om te lezen, zeker voor de echte dinogekken, maar voor ons waarschijnlijk niet het boek dat steeds opnieuw gekozen wordt.

Uitgeverij C. De Vries-Brouwers, bedankt voor het recensie-exemplaar.

Titel: Hoe snel was een velociraptor?
Auteur en illustrator: Alison limentani
Uitgeverij: C. de Vries-Brouwers
ISBN: 9789053417980
Prijs: € 16,75

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een verrukkelijk fiasco

Mia gaat in Rome werken als nanny bij een beroemd gezin, maar dat wordt niet zo’n succes als ze aanvankelijk had gehoopt.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Dikkie Dik wacht op sinterklaas

Het is pakjesavond en Dikkie Dik wacht ongeduldig of hij ook een pakje krijgt van Sinterklaas.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Sinterklaas ABC

Een leuk boekje vanaf ongeveer vier jaar om in Sinterklaassfeer kennis te maken met alle letters van het alfabet.

Lees meer