Een verrukkelijk fiasco

Mia gaat in Rome werken als nanny. Ze komt terecht in het gezin van een Italiaanse filmster en regisseur en hun twee zoontjes. Dat ze geen woord Italiaans spreekt blijkt al direct lastig te zijn. De jongste telg van het gezin, Leo, steekt niet onder stoelen of banken dat hij Mia niet zo mag. En no inglese lijkt zijn favoriete zinnetje te zijn. De tiener Tommaso reageert niet zo heftig op Mia’s aanwezigheid maar lijkt ook niet lekker in zijn vel te zitten.

2/5

In haar tijd in Rome maakt Mia verschillende dingen mee. Ze leert andere nanny’s kennen en sluit vriendschappen, beleeft angstige momenten tijdens een overval en ze ontdekt een geheim dat als een dreiging boven het gezin hangt. Lukt het haar om haar plekje als nanny te vinden binnen het gezin? En kan ze haar verleden met Max achter zich laten, waarvoor ze uit Leiden is weggevlucht?

Een verrukkelijk Fiasco begon veelbelovend. De filmische beschrijvingen nemen je echt mee naar Rome en geven je het idee dat je er zelf rondloopt. Je ziet de prachtige pleinen, kleine straatjes en indrukwekkende fontein zo voor je. De eerste ontmoetingen met de kinderen zijn mooi beschreven. Ik raakte nieuwsgierig naar de avonturen die Mia in Italië zou gaan beleven. Maar daar liet het boek een beetje in de steek. Want de avonturen in Italië vielen wat tegen. Het verhaal kabbelde voort, maar voor mijn gevoel gebeurde er veel te weinig. Nergens in het boek werd ik echt gegrepen door het verhaal. Nergens in het boek raakte ik écht nieuwsgierig naar hoe het verhaal verder zou gaan.

De verhaallijnen ontplooien zichzelf uiteindelijk langzaam en ook daar werd ik niet verrast. Het boek eindigde een beetje in een anticlimax. Het valt onder feelgood, maar aangezien ik dit boek mocht lezen voor de World of Romance boekenlounge had ik een spannende Italiaanse romance verwacht en die bleef helaas uit. Misschien ben ik met de verkeerde verwachtingen begonnen aan dit boek, maar voor mij komt het niet hoger dan twee sterren, helaas.

Auteur: Lotte Petersen
Uitgeverij: Harper Collins
ISBN: 9789402708868
Prijs: € 15,99 (paperback) € 4,99 (e-book)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Hoe snel was een velociraptor?

Een boek met interessante feitjes over een dino-soort. Leuk voor kleine kindjes om te leren over dino’s.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Dikkie Dik wacht op sinterklaas

Het is pakjesavond en Dikkie Dik wacht ongeduldig of hij ook een pakje krijgt van Sinterklaas.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Sinterklaas ABC

Een leuk boekje vanaf ongeveer vier jaar om in Sinterklaassfeer kennis te maken met alle letters van het alfabet.

Lees meer