De perfecte bruiloft

Feelgood zoals een feelgood bedoeld is. Dat is De perfecte Bruiloft van Katy Birchall. Humor (héél véél humor), romantiek, vriendschap, groei van het personage, een prachtig landgoed én een knappe man (met fijne bovenarmen). Wat wil je als lezer nog meer? Nou helemaal niets dus. De perfecte Bruiloft krijgt van mij vijf sterren.

5/5

Sophie Breeze heeft haar eigen bedrijf als professioneel bruidsmeisje. Ze doet zich voor als een van de beste vriendinnen van de bruid, maar wordt eigenlijk in het geheim ingehuurd om te helpen bij de voorbereidingen en bij het doorkomen van de grote dag. Lady Cordelia Swann is één van de bruiden die Sophie bijstaat, maar daar loopt het alles behalve soepel.

Het probleem is namelijk dat Cordelia helemaal niet wil dat Sophie haar bruidsmeisje is. Sophie is ingehuurd door Cordelias moeder en Cordelia doet er alles aan om ervoor te zorgen dat Sophie ontslag neemt. Daarvoor bedenkt ze de gekste dingen en die zijn zo hilarisch dat ik meermaals hardop moest lachen om dit boek. Zei iemand daar zwanenfluisteraar?

Sophie laat zich niet zomaar uit het veld slaan en is vastberaden om de bruiloft tot een succes te maken. Maar de opdrachten die Cordelia bedenkt gaan steeds verder en wanneer heeft Sophie haar grens bereikt? Bovendien is er nog iemand in het adellijke gezin voor wie Sophie graag terugkomt; de knappe broer van de bruid Lord Thomas. Zijn prachtige bovenarmen zijn een aangename afleiding van de gemene streken van bridezilla. Maar Sophie mag haar ware identiteit niet onthullen en de aandacht die ze krijgt van Thomas, is dus eigenlijk niet voor haar, maar voor haar alterego. Bovendien is het helemaal niet professioneel om zich zo te laten afleiden, toch?

Niet alleen de heerlijke kleurrijke cover zorgde ervoor dat dit boek me direct aansprak. Het verhaal nestelde zich in mijn hoofd toen L.S. Amsterdam de eerste bladzijden deelde als sneak preview. Toen ik dat gelezen had, was ik meteen reuze-benieuwd naar Sophie en naar de hilarische schrijfstijl van Katy Birchall. De verwachtingen lagen hoog en werden helemaal waargemaakt.

Het plannen van bruiloften, een bridezilla en een knappe man als welkome afleiding. De drie belangrijkste ingrediënten van dit boek, klinken misschien een beetje afgezaagd. Er is al veel over geschreven, maar volgens mij nog nooit zo leuk als in dit boek. De ene absurde gebeurtenis volgt de volgende op en het leven van Sophie is nooit saai. Als lezer kun je hardop lachend meeleven met dit leed. De schrijfstijl is luchtig, beeldend en vlot waardoor je zo door het boek heen vliegt.

Mailwisselingen en groepgesprekken op whatsapp vormen een leuke toevoeging het boek, omdat er altijd wat te lachen valt. Toch maakt Sophie als hoofdpersoon ook een mooie groei door, heeft Cordelia een bijzonder verhaal en is het dus geen oppervlakkig boek dat alleen maar grappig pretendeert te zijn. Nee, De Perfecte Bruiloft is écht een heel leuk boek dat je als feelgoodliefhebber met een gerust hart op je TBR-lijst kunt (móet)  zetten.

Auteur: Katy Birchall
Uitgeverij: L.S. Amsterdam
ISBN: 9789024593217
Aantal pagina’s: 400
Prijs: € 20,99 (boek) € 9,99 (e-book)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer