Sneeuw boven New York

Harriet Knight werkt als hondenuitlater in New York. Sinds haar zus naar de Hamptons vertrokken is om samen te wonen met haar nieuwe liefde, voelt ze zich enorm eenzaam. Ze heeft eigenlijk niemand om haar verhaal tegen te vertellen. Om zichzelf uit te dagen heeft ze de Harriet Challenge bedacht.

4.5/5

Elke dag doet ze iets, wat helemáál niet bij haar past en ver uit haar comfort zone is. Zo is ze aan het internetdaten geslagen en zoals verwacht, vindt ze het verschrikkelijk. Als ze bij een date zo wanhopig is dat ze via het raam in het toilet ontsnapt, verzwikt ze haar enkel en komt ze op de eerste hulp terecht. De knappe maar afstandelijke dokter E. Black toont interesse en begrip en kweekt zo bewondering bij Harriet. Ze verwacht hem nooit meer tegen te komen, maar dat loopt anders.

Vaste klant Debra vraagt Harriet om haar hondje Madi extra uit te laten nu het bij haar broer logeert. Debra moet zelf naar Californië omdat haar dochter daar in het ziekenhuis ligt. Als Harriet voor de eerste kennismaking bij Debra’s broer binnenstapt ontdekt ze dat het niemand minder dan dokter Ethan Black is. Maar de bewondering die Ethan bij haar geoogst heeft, weet hij meteen weer teniet te doen door als een boze marktkoopman te schreeuwen over de ravage die ‘de hond’ heeft aangericht. Het is zó erg dat hij haar zelfs weer aan het stotteren krijgt, iets dat ze al jarenlang niet meer gedaan heeft en wat haar heel onzeker maakt. 

Harriets liefde voor dieren reikt heel ver. Verder dan voor de meeste mensen misschien normaal zou zijn. Dus uiteindelijk stemt ze er – voor het welzijn van de hond én in het kader van de Harriet Challenge – mee in om tijdelijk bij Ethan in te trekken, zodat Madi niet alleen hoeft te zijn tijdens zijn lange werkdagen. En dan ontdekt Harriet dat de afstandelijke en norse Ethan toch ook wel een andere kant heeft. Langzaam maar zeker vindt ze hem steeds interessanter, maar is dat gevoel wel wederzijds?

Sneeuw boven New York is in november uitgebracht met een nieuwe cover door uitgeverij Harper Collins Nederland. Ik mocht het lezen voor de World of Romance Boekenlounge waar ik een jaar lang aan deel mag nemen. Wat een heerlijk boek is dit. Afwisselend vanuit Harriet en Ethan lees je hoe het verhaal verloopt en dat is een heel prettige manier om de beide karakters te leren kennen. Je leert meer over hun verleden, over hun verlangens en over de redenen waarom ze terughoudend zijn. Dat zorgt dat je het verhaal extra goed beleeft.

Eigenlijk is dit boek een zesde deel uit de Manhattan-serie. Dat hindert niet om dit boek ten volle te beleven. Hoewel ik nog niets van deze auteur gelezen had, zat ik heel snel in het boek en wisten de eigenwijze maar toch ook liefdevolle hoofdpersonen me meteen mee te voeren in hun verhaal. De sfeer in het boek is heerlijk. Sowieso ben ik weg van New York City en zeker in een winterse setting met sneeuw en kerstversiering geeft het een heel fijne warme sfeer mee.

De opbouw van het verhaal is heerlijk. Het kent fijne romantische passages, ook heel veel grappige en ongemakkelijke situaties waarin je je heel goed kunt verplaatsen in de hoofdpersonen én wat sexy stukjes waarin de spanning oploopt. Het einde van het boek is prachtig en hartverwarmend, maar de ontknoping volgt vrij abrupt, terwijl het misschien wel fijn was geweest om nog éven wat verder met ze mee te kunnen leven.

Auteur: Sarah Morgan
Uitgeverij: Harper Collins
ISBN: 9789402709070
Aantal pagina’s: 398
Prijs: €15,99 (boek) € 4,99 (e-book)

2 thoughts on “Sneeuw boven New York

  1. Wat een fijne recensie, want wat je schrijft, zo is het precies! Heerlijk boek inderdaad en ik ben ook met je eens dat het eind net wat meer ruimte had mogen hebben. Al met al zeker een aanrader waar ik ook enorm van genoten heb.

    1. Wat leuk dat jij het ook zo ervaren hebt. Op naar het volgende boek van de Boekenlounge, ben benieuwd welke het wordt!

Comments are closed.

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer