Kerstmis in de straat

Nu Sinterklaas weer naar huis is, kunnen we echt gaan aftellen naar Kerstmis. Wat een verrassing was het dat dit leuke boekje op de deurmat viel. Je wordt er gelijk vrolijk van als je het voor het eerst ziet. Het boekje is helemaal uit te klappen tot een straat van vrolijk gekleurde huisjes in Kerststijl. In elk huisje of winkeltje zitten twee flapjes, waarachter tekst en nog meer leuke tekeningen te vinden zijn.

Je kunt het boek gezellig neerzetten onder de kerstboom om naar te blijven kijken, maar natuurlijk ook gewoon in je handen nemen om samen gezellig te lezen. Dat is overigens gewoon gemakkelijk te doen, zonder dat je het boek in allerlei gekke hoeken hoeft te vouwen. De tekeningen zijn vrolijk en kleurrijk. De tekst is met grote letters gedrukt en kort, wat het boek al vanaf heel jonge leeftijd geschikt maakt. Een leuk en gezellig Kerstboekje, maar vooral héél origineel!

Het is overigens vanaf twee kanten mooi te bekijken, want op de achterzijde van alle huisjes, zie je een mooi winterlandschap waar veel te zien is.

Dank aan Gottmer Kinderboeken voor het recensie-exemplaar. 

Titel: Kerstmis in de straat
Auteur: Jonathan Emmett
Illustrator: Ingela P Arrhenius
Uitgeverij: Gottmer kinderboeken
ISBN: 9789025775452
Prijs: € 15,99

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer