Liefs uit New York

Emma wordt door haar baas overgeplaatst naar een vestiging van het bedrijf Make a Mark Events in New York. Daar moet ze gaan werken aan het kerstevenement voor een groot advocatenkantoor. Op de heenvlucht heeft ze de pech dat ze naast een ongemanierde en chagrijnige medepassagier moet zitten en ze moet ook nog vechten voor haar plekje aan het raam.

4/5

Die medepassagier komt ze in New York al heel snel weer tegen; het is Rudy en hij woont in het appartement naast dat van haar. Het duurt niet lang voordat ze ook een vriendelijkere kant van Rudy ontdekt en er ontstaat een leuke vriendschap. Doordat Emma op haar werk heel wat tegenslagen heeft bij het organiseren van het Kerstevenement, kan ze het helemaal niet gebruiken dat de geboekte artiest; Ed de Vries, afzegt. Emma is vastberaden om Rudy, die ook in een bandje speelt, te strikken voor het Kerstfeest. Maar waarom heeft hij toch zo’n hekel aan Kerstmis? Zal het haar lukken om hem op tijd te overtuigen?

Hoe meer contact ze hebben, des te meer Emma afgeleid raakt door zijn lange haren, zijn hese stem en zijn mooie ogen. Ook Rudy lijkt van Emma onder de indruk te zijn. Maar is hij werkelijk zo’n mannenverslinder als anderen zeggen? En hoe serieus zal hij dan zijn met Emma?

Net zoals de eerste twee delen uit de Liefs uit-serie van Iris Visser, is ook Liefs uit New York weer een heerlijk luchtig, grappig en romantisch verhaal. Door de kerstsfeer die zo leuk is uitgewerkt, is het een heerlijk boek om in deze periode te lezen. De personages hebben een mooie achtergronden en zijn leuk om te volgen. Er zitten best wel wat toevalligheden in het boek, maar dat is door de leuke en romantische verhaallijn helemaal niet storend.

 

Iris Visser schrijft met veel humor. Ze maakt heel originele vergelijkingen die me meermaals hardop hebben laten lachen. Wat mij betreft had de humor echter wel iets meer gedoseerd mogen worden. Een heel stuk van het boek, stond er op bijna elke pagina wel een ‘grappige vergelijking’ en daardoor voelde het soms een beetje overdreven.  Maar met een passage als: ‘Ik moet zo’n twee uur in de rij staan voor de douane. Na de gebruikelijke vragen beantwoord te hebben als Hoe heet je? Wat kom je hier doen? Heb je ooit iemand neergestoken terwijl er nog cocaïne aan je neus kleefde? mag ik doorlopen.’ heb je mij wel aan het lachen hoor.

 

Kortom een heerlijk winters boek, met een fijne Kerstsfeer, een leuke man, (Kerst)muziek, een prachtige wereldstad en vervelende werksituaties. Heel fijn gezelschap om een paar avonden op de bank mee door te brengen. 

Auteur: Iris Visser
Uitgeverij: Kobo Original
ISBN: 9781774535349
Prijs: € 7,99 (e-book)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer