Het Kerstverhaal

Het zijn de donkere dagen voor Kerst en ik vind het heerlijk om dan ook Kerstverhaaltjes te lezen met de kindjes. Bo is nog een beetje te klein en ongeduldig om lang stil te zitten, dus die leest het liefst dagelijks dezelfde paar korte boekjes, maar Jack is dol op nieuwe verhaaltjes en dit boek hebben we laatst gekregen van uitgeverij Ploegsma. 

Het Kerstverhaal vertelt het klassieke kerstverhaal over Jozef, Maria, de ezel en kindje Jezus. Het is een toegankelijke en kinderlijke vertelling van het eeuwenoude verhaal. De afbeeldingen zijn kunstzinnig gemaakt en geven het boek een sfeervolle uitstraling. Het is een leuke manier om kinderen bekend te maken met het achterliggende verhaal, waar ons Kerstfeest vandaan komt. Goed om ze te laten zien dat Kerstmis niet alleen maar draait om mooie versieringen, gezellig samenzijn, lekker eten en misschien zelfs cadeautjes. 

Het verhaal is wel op een toegankelijke manier verteld. Goed te volgen voor kleine kinderen en het wordt nergens zwaar. Het leest gemakkelijk voor en houdt de aandacht goed vast. Erg leuk dus, voor deze tijd van het jaar. 

Auteur: Vivian den Hollander
Illustrator: Mies van Hout
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021678184
Aantal pagina’s: 24
Prijs: € 10,99

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer