Het Kerstverhaal

Het zijn de donkere dagen voor Kerst en ik vind het heerlijk om dan ook Kerstverhaaltjes te lezen met de kindjes. Bo is nog een beetje te klein en ongeduldig om lang stil te zitten, dus die leest het liefst dagelijks dezelfde paar korte boekjes, maar Jack is dol op nieuwe verhaaltjes en dit boek hebben we laatst gekregen van uitgeverij Ploegsma. 

Het Kerstverhaal vertelt het klassieke kerstverhaal over Jozef, Maria, de ezel en kindje Jezus. Het is een toegankelijke en kinderlijke vertelling van het eeuwenoude verhaal. De afbeeldingen zijn kunstzinnig gemaakt en geven het boek een sfeervolle uitstraling. Het is een leuke manier om kinderen bekend te maken met het achterliggende verhaal, waar ons Kerstfeest vandaan komt. Goed om ze te laten zien dat Kerstmis niet alleen maar draait om mooie versieringen, gezellig samenzijn, lekker eten en misschien zelfs cadeautjes. 

Het verhaal is wel op een toegankelijke manier verteld. Goed te volgen voor kleine kinderen en het wordt nergens zwaar. Het leest gemakkelijk voor en houdt de aandacht goed vast. Erg leuk dus, voor deze tijd van het jaar. 

Auteur: Vivian den Hollander
Illustrator: Mies van Hout
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021678184
Aantal pagina’s: 24
Prijs: € 10,99

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer