Nachten in New York

Op het moment dat Paige verwacht een promotie te ontvangen, krijgt ze te horen dat ze ontslagen wordt. Niet alleen zij, maar ook haar beste vriendinnen Eva en Frankie zijn hun baan kwijt. Paige zit in zak en as, maar die avond prent Jake Romano, de beste vriend van haar broer Matt, een nieuw idee in haar hoofd; waarom begin je niet voor jezelf?

4/5

Matt die nogal beschermend is voor zijn kleine zusje, vindt het niks. Maar Paige schiet in de actiestand en ze raakt enthousiast. Matt laat zijn beste vriend beloven dat hij haar zusje gaat helpen. Als CEO van een miljoenenbedrijf in de ICT, is hij de aangewezen persoon om Paige bedrijf een kickstart te geven. Wat Matt echter niet weet is dat Paige en Jake elkaar angstvallig proberen te vermijden. Sinds Paige als puber haar liefde aan Jake verklaarde, en hij haar vriendelijk afwees, is de situatie tussen hen aardig bekoeld. Jake heeft zijn vriend beloofd om diens kleine zusje met geen vinger aan te raken. Maar hoe vaker ze elkaar zien, hoe moeilijker het te ontkennen is, dat er toch nog spanning tussen hen in hangt. Maar daar mogen ze niet aan toegeven, toch? Want hoe zal Matt dan reageren? En Jake doet niet aan lange relaties, dus hij de vriendschap met Paige voor een korte flirt niet op het spel zetten, toch? 

Nachten in New York is het is het eerste deel van de Manhattan-serie van bestsellerauteur Sarah Morgan. Het verhaal is een mooie combinatie tussen oude vrienden die verliefd worden op elkaar, maar heeft ook zeker wel een vleugje enemies to lovers. Doordat je het verhaal leest vanuit zowel Paige als Jake kun je bij beiden in het hoofd kijken en weet je waarom het contact tussen hen zo moeilijk verloopt.

De spanning tussen deze twee personages bouwt langzaam op, maar beiden steken ze zolang en zo hard hun kop in het zand dat het me op een gegeven moment een beetje begon te frustreren. Dat is trouwens geen kritiek maar juist een compliment naar de schrijver. Als je zódanig met je gevoel in het boek zit, dat je de frustratie van beide hoofdpersonen zelf kunt voelen, dan kun je wel stellen dat je wordt meegesleept door het verhaal.

De beschrijvingen van New York zijn mooi, de situaties zijn realistisch beschreven en het boek laat een mooie karakterontwikkeling zien van Paige die eigenhandig een succes weet te maken van haar bedrijf en zich onder de bemoeizucht van haar ouders en broer uit weet te werken. Maar ze bereikt het wel samen met haar vriendinnen, waar ze enorm trots op is. Ook kent het boek genoeg sexy scènes die de passie tussen Paige en Jake mooi beschrijven. Het is een heerlijk boek dat zeker nieuwsgierig maakt naar de rest van de Manhattan-serie, dus die staat inmiddels in mijn kast te wachten tot ik verder ga lezen.

Auteur: Sarah Morgan
Uitgeverij: Harper Collins
ISBN: 9789402703849
Aantal pagina’s: 350
Prijs: € 15,00 (paperback) € 4,99 (e-book)

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer