Pieter Konijn – Waar zijn de Kerstcadeautjes?

Het is bijna Kerstmis en Pieter Konijn wil zijn cadeautjes onder de prachtig versierde boom gaan leggen. Dan ontdekt hij dat de cadeautjes weg zijn! Hij verstopte ze altijd onder zijn bed, maar hij heeft ze weggehaald toen ze verstoppertje gingen spelen. En nu weet hij niet meer waar ze zijn!

4.5/5

Hij herinnert zich dat hij de cadeautjes in het bos verstopt heeft, maar weet niet meer waar. Gelukkig komt neef Benjamin helpen. Wat volgt is een speurtocht door het bos, met bezoekjes aan verschillende andere bosbewoners. En uiteindelijk komen alle cadeautjes weer terecht. 

Pieter Konijn Waar zijn de Kerstcadeautjes? is een prachti geïllustreerd boek. Door de mooie winterse illustraties geeft het een mooie sfeer mee. De flapjes maken de voorleeservaring interactief, waardoor je kindjes lekker mee kunnen speuren en blij worden als ze weer een cadeautje gevonden hebben. De bezoekjes aan meneer Hengelaar en Jozefien de Gans zijn gezellig en het einde met een gelukkige Pieter die zijn cadeautjes onder de boom kan leggen is hartverwarmend. Een prachtig boek dat ieder kindje een lach zal bezorgen onder de Kerstboom. 

Dank aan uitgeverij Ploegsma voor het recensie-exemplaar. 

Auteur: Frederick Warme & Co (Gebaseerd op Beatrix Potter)
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021682396
Prijs: € 13,99

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer