Mammoet in de stad

De grote mammoet is zijn kudde kwijt en hij is een jungle beland die hij er maar gek uit vindt zien. De bomen glinsteren, de kevers toeteren en de holbewoners kijken hem telkens vervreemd aan. Mammoet probeert zich aan te passen door naar een musea te gaan en kunst te bekijken (maar hij poept middenin de toonzaal) en hij wandelt door de straten. Maar wat hij ook doet, iedereen kijkt hem aan met een gek gezicht en hij voelt zich er niet thuis.

3/5

In de hoop zijn eigen kudde terug te vinden, begint de Mammoet te trompetteren. En hij hoort getrompetter terug. Het klinkt niet als een mammoet, maar het is wel mooi. Dus gaat de Mammoet eropaf. Hij komt uit bij een straatmuzikant en gaat meedoen met trompetteren. Al snel sluiten zich nog allerlei muzikanten aan en heeft Mammoet een nieuwe kudde gevonden. 

Het thema van het boek is iemand die zich anders voelt. Iemand die zich niet thuisvoelt in de grote stad. Iedereen vindt hem maar vreed, maar hij vindt de anderen net zo goed vreemd. Uiteindelijk blijkt muziek de universele taal die ervoor zorgt dat de Mammoet zich thuisvoelt. Mooi dat dit is uitgebeeld met regenboogkleuren. 

Dank aan uitgeverij C. De Vries – Brouwers voor het recensie-exemplaar. 

Auteur: Anna Kemp
Illustrator: Adam Beer
Uitgeverij: C. De Vries-Brouwers
Vertaling: Ineke Ris
ISBN: 9789053418185
Prijs: €15,90

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer