Mammoet in de stad

De grote mammoet is zijn kudde kwijt en hij is een jungle beland die hij er maar gek uit vindt zien. De bomen glinsteren, de kevers toeteren en de holbewoners kijken hem telkens vervreemd aan. Mammoet probeert zich aan te passen door naar een musea te gaan en kunst te bekijken (maar hij poept middenin de toonzaal) en hij wandelt door de straten. Maar wat hij ook doet, iedereen kijkt hem aan met een gek gezicht en hij voelt zich er niet thuis.

3/5

In de hoop zijn eigen kudde terug te vinden, begint de Mammoet te trompetteren. En hij hoort getrompetter terug. Het klinkt niet als een mammoet, maar het is wel mooi. Dus gaat de Mammoet eropaf. Hij komt uit bij een straatmuzikant en gaat meedoen met trompetteren. Al snel sluiten zich nog allerlei muzikanten aan en heeft Mammoet een nieuwe kudde gevonden. 

Het thema van het boek is iemand die zich anders voelt. Iemand die zich niet thuisvoelt in de grote stad. Iedereen vindt hem maar vreed, maar hij vindt de anderen net zo goed vreemd. Uiteindelijk blijkt muziek de universele taal die ervoor zorgt dat de Mammoet zich thuisvoelt. Mooi dat dit is uitgebeeld met regenboogkleuren. 

Dank aan uitgeverij C. De Vries – Brouwers voor het recensie-exemplaar. 

Auteur: Anna Kemp
Illustrator: Adam Beer
Uitgeverij: C. De Vries-Brouwers
Vertaling: Ineke Ris
ISBN: 9789053418185
Prijs: €15,90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer