Zin in Zillertal

Katja van Merwede verhuist na haar scheiding met haar twee kinderen naar Oostenrijk. Daar wil ze een Bed and Breakfast beginnen en haar kinderen – met name haar getalenteerde zoon – de mogelijkheid geven om de beste skilessen te volgen. Ze hoopt dat hij zo kan werken aan een carrière als topsporter. Maar eenmaal in Oostenrijk aangekomen wordt ze al snel herinnerd aan haar verleden en dat is wel het laatste wat ze wil.

3.5/5

Bij aankomst blijkt dat de hele inboedel van het pand waarin Katja haar B&B wilde beginnen, is gesloopt. Een oude bekende wil haar spreken, maar daar zit Katja helemaal niet op te wachten. En al snel daarna gebeuren er allerlei vreemde dingen, waarbij er zelfs slachtoffers vallen. Wat brengt de terugkeer van Katja teweeg in het Zillertal? En wie heeft het op haar gemunt?

Zin in Zillertal is een thriller geschreven door Svea Ersson, in de vertrek-serie van Marelle Boersma. Het is een boek dat me direct doet denken aan de verhalen van Suzanne Vermeer. Een spannend verhaal, in een ver oord en dat zich – in dit geval – afspeelt in zeer winterse omstandigheden. Spannend is het zeker, maar het blijft toch een beetje aan de oppervlakte.

Je leert Katja en haar kinderen kennen, ook haar nieuwe love-interest Dieter heeft een aardige rol in het verhaal en wat mensen uit het verleden dringen zich steeds verder naar de voorgrond. De spanning komt langzaam op gang, waardoor het me wat tijd kostte om erin te komen. Uiteindelijk bouwt de spanning goed op en ga je je zeker afvragen wat er allemaal aan de hand is, wat er precies gebeurd is in het verleden en waarom iemand Katja duidelijk niet in Oostenrijk wil hebben. De ontknoping ontrolt zich mooi en de band tussen een worstelende moeder en haar puberdochter vind ik mooi beschreven.

De beschrijvingen van het winterse landschap zijn ook mooi, maar voor mij had er nog wat meer gevoel en gedachten in gemogen. De keuzes die Katja maakt, vind ik ook niet altijd even sympathiek of realistisch. Dat alles maakte dat dit boek me niet écht greep. Het is leuk vermaak voor tussendoor, maar voor mij ontstijgt Zin in Zillertal dat niveau niet. En dat voldoet dan eigenlijk ook wel weer aan mijn verwachting van zo’n vertrek-thriller.

Dank aan uitgeverij De Crime Compagnie voor het recensie-exemplaar voor deze deelname aan de blogtour.

Auteur: Svea Ersson
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461095947
Aantal pagina’s: 236
Prijs: € 15,99

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer