De Checklist

Florence heeft niet bepaald een bruisend datingleven. Ze heeft genoeg aan haar kat Marmelade. Maar haar stiefmoeder ziet dat graag anders. Daarom heeft ze een afspraak voor Flo gemaakt bij een love coach. Flo vindt het een belachelijk idee, maar gaat erheen om haar stiefmoeder een plezier te doen. De checklist die ze van de love coach moet maken met eigenschappen die ze zoekt in een man, komt met moeite tot stand. Haar droomman moet onder meer van katten houden, een aardige moeder hebben én meer lezen dan alleen sportbiografieën.

3.5/5

Dan komt er een knappe blonde man in de boekwinkel waar Flo werkt, om een boek voor zijn moeder te kopen. Rory voldoet aan haar eisen en heeft interesse in haar. Zou de lijst dan toch gewerkt hebben? Voorzichtig begint ze te daten met Rory en ze ontdekt steeds meer eigenaardigheden bij hem. Ondertussen is ze samen met haar collega’s Zach en Eugene druk om de boekwinkel waar ze werkt te redden van faillissement, nu de huur voor de zoveelste keer verhoogd is. En die taak nemen de collega’s erg serieus.

 

Een verhaal dat zich afspeelt in een boekwinkel heeft natuurlijk bij aanvang al bonuspunten. De Checklist is een romantisch verhaal dat met een aardig vleugje humor geschreven is. Wat mij betreft kwam het wat langzaam op gang. De lange hoofdstukken droegen daar niet in positieve zin aan bij. Flo maakt van alles mee, maar het gevoel was er niet echt.

 

De personages zijn origineel en levendig beschreven, maar Rory ontpopte zich meer en meer tot een frustrerend persoon en dat weerhield me er een beetje van om me door het verhaal te laten meevoeren. Pas vanaf hoofdstuk 8 (van de 11) kwam er voor mij écht vaart in het verhaal. Daar begon de beschreven spanning ook wat verder te groeien en kwamen er wat leuke plottwists. Het einde was hilarisch en heerlijk dramatisch, wat uiteindelijk toch weer veel goed heeft gemaakt.

 

Dit was het derde boek dat we lazen in de World of Romance Boekenlounge en het was het eerste boek dat ik las als buddy-read. Met Debbie (bookaholic_debbie op instagram) had ik afgesproken om elke dag een hoofdstuk te lezen. Daarna kletsten we dan even over wat we gelezen hebben, wat we tot zover van het verhaal en de personages vonden en over onze verwachtingen waar het verhaal heen zou gaan. Erg leuk om te doen, want dat geeft wel een extra dimensie aan het lezen. Dus wie ook eens zin heeft in een buddy-read, ik houd me aanbevolen!

Auteur: Sophie Money-Coutts
Uitgeverij: Harper Collins
ISBN: 9789402708837
Aantal pagina’s: 415
Prijs: € 17,99

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer