Laat maar los, koala

De prentenboekenserie van Rachel Bright en Jim Field is een van onze favorieten. Stuk voor stuk zijn het prachtig geïllustreerde boeken, op rijm, waarbij er een diertje in de hoofdrol speelt dat een belangrijke levensles leert. De boeken zijn heel toegankelijk geschreven en hebben grappige, leerzame en ontroerende stukjes. Zo ook Laat maar los, Koala.

In dit verhaal draait het om Koala die altijd in zijn boomstam zat. Hij hield van niks doen en vond het op de grond, tussen de andere dieren, te druk, te lawaaierig en te wild. Dat leek hem maar eng. Nooit kwam hij uit zijn tak. Totdat een vogel op een dag zijn boom vernielde en de tak afbrak. En eenmaal op de grond ontdekte Koala dat hij al die tijd voor niets bang was geweest. Het was gezellig bij de andere dieren en hij durfde veel meer dan hij vooraf had gedacht.

Laat maar Los, Koala is een heel mooi boek dat ideaal is voor kinderen om ze te helpen bij iets dat ze spannend vinden of niet durven. Ze leren met dit verhaal dat het soms heel echt wel de moeite waard is om de sprong in het diepe te maken. Dat nieuwe avonturen vooraf spannend kunnen lijken, maar uiteindelijk vooral ook heel leuk kunnen zijn.

Auteur: Rachel Bright
Illustrator: Jim Field
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025766863
Prijs: € 14,99 (Tijdelijk afgeprijsd voor € 11,25)

 

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer