Bewaak mijn hart

Noraly Winters wordt al haar hele leven lang beveiligd door een bodyguard. Dit komt omdat haar vader actief is in het criminele circuit. Wat hij precies doet weet ze niet en wil ze ook niet weten, want ze wil helemaal niets met zijn criminele activiteiten te maken hebben. De bodyguards heeft ze altijd geaccepteerd en genegeerd, voor zover dat ging. Maar de nieuwe bodyguard die haar onlangs toegewezen is, heeft indruk gemaakt.

3/5

Chris is een knappe verschijning en de eerste keer dat Noraly hem ziet, is ze direct van hem onder de indruk. Dan weet ze echter nog niet dat hij haar nieuwe bodyguard is. Als het Chris is, die ineens in de altijd aanwezige zwarte Volvo achter haar aanrijdt, is haar interesse gewekt. Geheel tegen de strenge regels van haar vader in, komen de twee in contact en dat klikt meteen behoorlijk goed. Maar kan Chris zijn werk nog wel doen, als hij zich zo door Noraly laat afleiden? En wat gebeurt er als haar vader dit ontdekt?

Mijn verwachtingen voor  dit boek waren hoog. Na het lezen van Mag Ik Bij Jou (mijn eerste kennismaking met het werk van Sanne Hillemans) was ik erg enthousiast. Dat boek had een hele mooie verhaallijn, erg fijne karakters en vooral een hele goede spanningsopbouw tussen de personages. Helaas werden die hoge verwachtingen met dit boek niet helemaal waargemaakt.

Bewaak Mijn Hart heeft een mooi uitgangspunt; een verboden liefde tussen een dochter van een crimineel en haar bodyguard, maar het verhaal blijft wat aan de oppervlakte. Ik vond de uitwerking wat gehaast; de personages vallen nogal snel voor elkaar, er zou veel meer uit de psychologische achtergronden te halen zijn en ook de spannende scènes bleven vrij oppervlakkig. Ik kreeg een beetje het idee dat niet alles gegeven werd, omdat de kennis er misschien niet was. Dat er om bepaalde zaken heen geschreven was.

Toch werd ik wel getriggerd om te blijven lezen. Ik leefde mee met Noraly en Chris en vond de spanning tussen hen ook wel weer mooi opgebouwd, hoewel ik denk dat er deze keer iets meer uit te halen was geweest. Ondanks af en toe wat gekunstelde zinnen die de snelheid er een beetje uit haalden, heeft het boek een vlotte schrijfstijl en volgen de scènes elkaar in rap tempo op waardoor je door het verhaal heen vliegt.

Bewaak Mijn Hart is ontstaan uit een origineel idee, met leuke personages en een goede combinatie tussen spanning en romantiek, maar voor mijn gevoel had er net wat meer uitgehaald kunnen worden.

Auteur: Sanne Hillemans
Uitgeverij: Loft
ISBN: 9789047206804
Aantal pagina’s:
263
Prijs: € 4,99

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer