Zand erover 2: Toekomst

Na de vijf bijzondere dates die Roos met Jurre heeft doorgebracht, heeft ze eindelijk ontdekt dat ze inderdaad beter bij elkaar passen dan ze op het eerste oog dachten. Haar bejaarde benedenbuurvrouw was toch zo gek nog niet. Roos heeft het geluk gevonden bij Jurre en hun relatie neemt serieuzere vormen aan, hoewel Roos nog steeds erg hecht aan haar eigen leven en appartement.

3.5/5

Roos’ vader gunt zichzelf eindelijk de rust van het pensioen en besluit naar Australië te trekken voor de reis van zijn leven. Daardoor komt de overname van het uitvaartbedrijf Decoro Vale ineens in een stroomversnelling. Op een uitvaartbeurs die Roos met haar vader bezoekt (net voor zijn vertrek), loopt ze haar ex Daniël tegen het lijf. En zijn bedrijf blijkt de perfecte leverancier voor een nieuw softwaresysteem om de dertig jaar oude administratie eindelijk te gaan digitaliseren. Maar samenwerken met je ex, als je net een prille maar serieuze relatie bent aangegaan. Is dat niet vragen om problemen? En ook in de administratie lijkt het een en ander niet te kloppen, maar de enige persoon die antwoord kan geven op de vragen die rijzen, zit in Australië.

Net als in het eerste deel van deze serie, is de schrijfstijl van Susan Muskee erg prettig om te lezen. Ze schrijft met veel humor, dat zelfs bij een onderwerp als de dood, nog altijd goed lukt zonder afgezaagd te zijn. De personages zijn mooi uitgewerkt en maken het makkelijk om met het verhaal in te leven. Op verschillende vlakken is er spanning in het verhaal gebracht, wat maakt dat ik nieuwsgierig was naar het verloop. Toch blijft de spanning nog vrij braaf, wat mij betreft had de spanningsboog iets strakker gespannen mogen staan. 

Nog altijd vind ik het verhaal ook een beetje druk en soms betrap ik mezelf erop dat mijn gedachten een beetje afdwalen als er weer wat langer stil wordt gestaan bij de verhaallijnen van bij personages. Op zich zijn die allemaal wel mooi uitgewerkt en van toegevoegde waarde, maar soms had het van mij iets minder uitgebreid gemogen.

Toch heb ik ook van dit deel genoten en ben ik na het lezen meteen doorgegaan met het slotdeel van de serie. Het mooiste aan dit boek, vind ik de fijne band tussen Jurre en Roos. Het is allemaal heel realistisch beschreven. Ook in een nieuwe relatie is het niet altijd koek en ei. Er zijn onzekerheden, je moet aan elkaar wennen, maar het is ook allemaal spannend en leuk. Die balans is heel mooi gevonden en uitgewerkt.

Auteur: Susan Muskee
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN: 9781774533345
Aantal pagina’s: 185
Prijs: € 9,99

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer