Woeste Willem

Woeste Willem is een norse, gepensioneerde zeerover. Hij houdt niet van mensen en vindt het dan ook erg vervelend dat Frank ineens op zijn dak staat. Zijn vlieger was erop gevallen en Frank wilde hem gaan halen, maar toen durfde hij niet meer naar benedente komen. Willem doet wat Frank vraagt, maar blijft nors en zegt dat hij snel weer op moet hoepelen.

In de dagen daarna weet Frank toch een wat vriendelijkere kant van Willem aan te boren, door elke dag zelfgemaakte knutselwerkjes bij hem langs te brengen. Willem maakt een nieuwe vlieger voor Frank en ze raken in gesprek over het zeeroversbestaan. Dan maken ze samen plannetjes om opnieuw de zee op te gaan.

Woeste Willem is een klassieker onder de prentenboeken en het blijft een heel leuk verhaal. Het gaat over vriendschap, avonturen en vriendelijkheid. Het is een heel positief verhaal dat laat zien dat het fijn is om vriendelijk te zijn tegen anderen. Dat een ander soms tijd nodig heeft om te ontdooien, maar dat het goed is om iemand niet direct af te schrijven. Het is avontuurlijk en spannend. En het bevat mooie afbeeldingen. Wij hebben Woeste Willem al vaak voorgelezen aan Jack en nog steeds kiest hij het boek regelmatig uit voor het slapengaan.

Auteurs: Ingrid en Dieter Schubert
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789082969573
Prijs: € 14,99

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer