Zand erover 3: Toegift

Nu Roos en Jurre de stap hebben durven nemen om samen te gaan wonen, gaat het Roos in haar relatie helemaal voor de wind. Ook haar bedrijf loopt goed en ze is zelfs op zoek naar nieuw personeel voor versterking.

4/5

Als ze wordt gevraagd om de uitvaart te verzorgen voor de wereldberoemde popster Jenny Jones, moet ze wel even slikken. Het is namelijk haar oud studiegenoot, Janne de Jong. Zij is door een noodlottig ongeval overleden en Roos is nogal verrast dat haar manager TJ de uitvaart bij Decoro Vale wil organiseren. Hoe verder de voorbereidingen voor de uitvaart vorderen, des te meer vragen het allemaal oproept bij Roos. Want waarom mag Roos het lichaam van Jenny niet meer zien en moet alles zo snel mogelijk afgehandeld worden?

Het derde deel van Zand Erover is een mooie afsluiter van de trilogie. Het verhaal sluit goed aan bij de eerdere delen. De relatie van Roos en Jurre verdiept zich, maar in dit deel is er vooral ruimte voor familiebanden en vriendschappen. Deze vond ik allemaal erg warm en mooi uitgewerkt. De schrijfstijl was ook hier weer zoals vertrouwd: vlot, humoristisch en prettig leesbaar.

Soms kreeg ik het idee dat Susan Muskee graag wilde laten zien wat ze allemaal in haar research had gevonden, want in alle drie de boeken kwam heel wat informatie over de uitvaartwereld naar voren. Dit was overigens niet storend, juist wel een mooie toevoeging, omdat de boeken zo ook nog leerzaam en verhelderend zijn. Vooral het einde greep me aan. Een sinterklaasavond met vrienden en geliefden waar mooie woorden en warme scènes het verhaal rond maakten én een allerlaatste brief van onderbuurvrouw Aaltje Roelofs maakten dat ik dit boek met een glimlach op mijn gezicht dichtsloeg.

Auteur: Susan Muskee
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN: 9781774533369
Aantal pagina’s: 184
Prijs: € 9,99

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer