Hart Verloren

Na de breuk met haar ex Jorrit heeft Sofie het leven als single steeds beter op de rit. Ze krijgt het alsmaar drukker met het fotograferen van huizen, dus qua werk loopt het allemaal goed. Ze heeft het gezellig met barman Jack, maar toch weet ook makelaar Mark haar hoofd vaak op hol te brengen. In het derde deel van de serie over Huizenfotograaf Sofie krijgt Sofie van Stacey te horen dat er wat veranderingen op stapel zijn voor het makelaarskantoor en Sofie vraagt zich af wat hiervan de gevolgen zullen zijn voor haar.

3.5/5

Het is een leuk verhaal om te lezen. Sofie is een sympathieke hoofdpersoon. Haar werk is interessant beschreven en ze ontmoet vele leuke mensen, elk met een eigen achtergrond en verhaal. De spanning tussen Sofie en Mark loopt in dit deel verder op en die is ook goed uitgewerkt, hoewel de twee soms een klein beetje houterig op me overkwamen.

Ik begrijp echter niet zo goed waarom er bij dit verhaal is gekozen voor een serie-vorm. Met vier dunne ebooks van ongeveer 90 pagina’s, had het ook gemakkelijk gebundeld kunnen worden tot één boek. Wat mij betreft had dat zeker de voorkeur gehad. Nu zat er ook redelijk lange tijd tussen het verschijnen van het eerste deel en alle volgende delen, waardoor je niet direct door kon lezen. Inmiddels zijn alle vier de delen er, dus is dat wel mogelijk. Maar tegen de tijd dat ik in dit derde deel begon, had ik al veel boeken tussendoor gelezen en was er dus al veel van de eerste twee delen weggezakt. Op zich pak je het verhaal vrij snel weer op, maar toch vind ik dat jammer.

Auteur: Petra Kruijt
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206194
Aantal pagina’s: 90
Prijs: € 2,99

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer