Hart Verkocht

Gelukkig kon ik na het lezen van het derde deel in de serie over Huizenfotograaf Sofie meteen door naar het slot. Dat heb ik dan ook meteen gedaan. Sofie heeft haar keuze gemaakt, Mark is de man met wie ze de toekomst rooskleurig tegemoet ziet. Maar dan heeft hij ineens een onverwachte boodschap: hij wil de makelaardij verruilen voor een eigen café.

3.5/5

Het slotdeel van de Huizenfotograaf serie is een mooi einde van een fijn feelgoodverhaal. Alle losse eindjes worden afgerond en in een hartverwarmend einde, waar alle personages die van belang waren nog eens bijeen komen, wordt het verhaal rond geschreven.

 

Sofie is vanuit een stukgelopen relatie zelfstandiger geworden. Ze heeft successen geboekt op het gebied van werk, heeft haar eigen plekje gevonden en ingericht en ze heeft belangrijke lessen over het leven geleerd. Wat mij betreft is zij dan ook echt de kracht van deze serie. Ze heeft zich ontwikkeld tot een sterke en zelfstandige vrouw en ze heeft belangrijke dingen ontdekt, mede met behulp van de mensen wiens huizen ze mocht fotograferen. Die transformatie van iemand die al jaren samen was met een vaste partner en dan ineens haar eigen weg moet zien te vinden en kan gaan daten is heel mooi en treffend beschreven.

Verder is ook de spanning tussen Sofie en Mark vanaf het begin voelbaar geweest en het is fijn dat ze in dit laatste deel eindelijk nader tot elkaar komen. De bijpersonen zijn allemaal erg verschillend, met hun eigen kracht in het verhaal, dat is ook mooi uitgewerkt. Al met al een leuke serie die menig feelgoodhebber vast en zeker kan waarderen.  

Auteur: Petra Kruijt
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206217
Aantal pagina’s: 111
Prijs: € 2,99

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer