Recept voor geluk

Liv werkt als patissier in een hotel. Ze is vooral verantwoordelijk voor de toetjes en lekkernijen en is goed bevriend met chefkok Laurens. Haar baas probeert ze te vriend te houden, maar hij is een vervelende en handtastelijke man. Als Liv met haar vriend Onno door de stad loopt en ontdekt dat er een leuk pandje te huur staat, wordt haar droom om een eigen koffiezaakje te beginnen weer aangewakkerd.

4/5

Vanuit haar enthousiasme handelt ze snel en neemt ze deze grote beslissing zonder overleg met haar vriend. Hij neemt het haar niet in dank af. Sowieso ziet hij er weinig heil in dat Liv voor zichzelf gaat beginnen. Op zijn steun hoeft Liv dan ook niet te rekenen. Gelukkig wordt Liv gematst met de huurprijs door de eigenaar van het pand én hij stuurt zijn zoon Matthew om te helpen met klussen. Er is namelijk nogal wat achterstallig onderhoud dat opgelost moet worden. Hoe meer afstand Liv voelt tussen haar en Onno door zijn gebrek aan interesse en steun, des te meer ze de ‘vreemdeling’ Matt gaat bewonderen om zijn fantastische hulp. Maar is ze gewoon een liefdadigheidsproject van de familie of mag ze er meer achter zoeken?

Recept voor Geluk is het eerste deel in de Geluk-serie van Saskia M.N. Oudshoorn. Het is een mooi verhaal over dromen najagen, keuzes maken en opkomen voor jezelf. Liv laat zich nogal ondersneeuwen door verschillende mensen in haar leven. Ze pikt veel meer dan haar baas dan ze eigenlijk zou moeten doen en ook haar vriend Onno gedraagt zich veel te vaak als een hork en komt er steeds opnieuw weer mee weg. Het is dan ook niet gek dat Liv in de war gebracht wordt door de knappe, gevoelige en behulpzame Matt, als hij haar avond na avond komt helpen met klussen.

Het verhaal heeft een mooie opbouw. Liv maakt als personage een mooie ontwikkeling door, waardoor ze leert dat ze vaker voor zichzelf mag kiezen en dat ze haar dromen mag najagen, ook al brengt dat onzekerheid met zich mee. Kleine vonkjes springen over en zorgen voor een mooie romantische opbouw in het verhaal. Het is feelgood zoals het bedoeld is: met leuke personages die mooie levenslessen leren, fijne vriendschappen en familiebanden en tot slot natuurlijk een romantische kers op de taart. Ik heb het boek met veel plezier gelezen, dus ga meteen door met het tweede deel van deze serie.

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020546163
Aantal pagina’s: 240
Prijs: € 15,00 (paperback) en € 4,99 (e-book) en Kobo Plus

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer