Ik zal altijd van je houden

Beertje Alex wil op een ochtend een boterham met honing maken voor zijn mama, maar dan laat hij per ongeluk haar favoriete schaaltje kapot vallen. Bang dat ze boos wordt, gaat hij naar boven om haar te vragen of mama alleen van hem houdt als hij braaf is. Ze antwoord dat ze altijd van hem zal houden.

Alex vraagt steeds maar door. Ook als ik iets stouts heb gedaan? Ook als ik verf mors? Zelfs als ik je mooiste honingschaaltje breek? Mama probeert hem uit te leggen dat hij soms bepaalde dingen op zal moeten ruimen of goed zal moeten maken, maar dat ze altijd van hem zal houden. Maar als mama beneden komt en ziet dat haar schaaltje in negen stukken op de grond ligt, is ze toch verdrietig. Alex bedenkt zelf een oplossing om haar weer vrolijk te krijgen.

Ik Zal Altijd Van Je Houden is een mooi verhaaltje om voor te lezen. Met dit boekje kun je je kindje leren dat je als mama soms wel boos of verdrietig kunt zijn om iets wat je kindje gedaan heeft, maar dat je altijd van hem of haar zult blijven houden. Toch blijft stout gedrag niet zonder gevolgen, want soms zul je het dan zelf moeten opruimen of goedmaken. Het is een liefdevol boekje met mooie warme afbeeldingen.

Auteur: Paeony Lewis
Illustrator: Penny Ives
Vertaling: Elly Schippers
Uitgeverij: De Eekhoorn BV
ISBN: 9789045411460
Prijs: Alleen nog tweedehands verkrijgbaar

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer