Breekbaar geluk

Liv en Matthew hebben elkaar gevonden en hun geluk kan niet op. Althans, zo lijkt het als ze voor het eerst de nacht met elkaar doorbrengen. Maar de dag daarna valt een nare realiteit rauw op hun dak. Liv krijgt een telefoontje van haar ex Onno. Hij heeft iets stoms gedaan: hij is met alcohol op achter het stuur gekropen en door zijn achtervolging heeft de vader van Matthew een ongeluk gekregen. Het verstandelijk beperkte zusje van Matt zat ook in die auto. Onno smeekt Liv om zijn naam erbuiten te houden, omdat rijden onder invloed hem zijn rijbewijs en zo ook zijn bedrijf kan kosten. In een opwelling besluit Liv een leugentje voor hem te vertellen en ze merkt al snel dat dit haar heel duur kan komen te staan.

3/5

Matthew gaat door een moeilijke tijd als zijn vader en zijn zusje in het ziekenhuis liggen na het auto-ongeluk. Als hij ontdekt dat Liv er meer van wist en ze hem voorgelogen heeft, nota bene om haar ex te beschermen, is zijn vertrouwen dan ook flink beschadigd. IJskoud eist hij zijn autosleutels terug en vraagt hij Liv om te vertrekken. Hij is er kapot van. Het kostte hem toch al zoveel moeite om weer een vrouw toe te laten in zijn leven, nadat zijn ex hem genadeloos bedrogen had met zijn beste vriend. Dat Liv hem nu op een andere manier net zo hard bedriegt, doet hem ontzettend veel pijn. Liv mist Matthew enorm en ze heeft gruwelijk veel spijt van de fout die ze gemaakt heeft. Kan dit ooit nog goed komen?

Breekbaar geluk is het tweede deel in de Geluk-serie van Saskia M.N. Oudshoorn. Het tweede deel van de feelgoodserie heeft een flinke dosis drama. Hoewel het mooi en meeslepend beschreven is en de hoofdpersonen fijne karakters hebben, met wie ik goed mee kon leven, is het soms wel een beetje overweldigend. Er gebeurt een heleboel in de levens van Matt en Liv en dat in een hele korte tijdsspanne waarin het verhaal zich afspeelt. De twee zijn nog maar één dag officieel samen als ze in een dusdanig groot drama belanden dat behoorlijk wat van hen en van hun relatie vraagt. Het verhaal is niet per sé onrealistisch, want ook het echte leven kan soms hele rare wendingen nemen, maar wel ‘wat veel’. En veel toevalligheden volgen elkaar op.

Liv maakt soms behoorlijk ondoordachte keuzes en dan wil je haar wel toeschreeuwen: ‘doe nu niet’. Juist dat intensieve medeleven met de personages zorgt ervoor dat je helemaal in het verhaal zit. Breekbaar Geluk heeft een goede spanningsboog, je blijft steeds geïnteresseerd lezen, want je wilt weten waar het heen gaat en of (hoe) het goed zal komen. De personages zijn fijn. De lieve vrienden en familieleden en warme banden die beschreven worden, maken het tot een prettig boek. Onthullingen uit het verleden geven een diepere laag aan het verhaal. Dat is een fijne toevoeging. Maar al met al had het voor mij net een beetje minder dramatisch mogen zijn, hoewel het einde absoluut binnen het feelgoodgenre past.

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgeverij: Zomer & Keuning / Kobo Original
ISBN: 9781774533444
Prijs: € 15,99 (paperback) € 4,99 (e-book)

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer