Stage Dive 1 – Rock

Als Evelyn een dag na haar 21e verjaardag wakker wordt in een hotelkamer in Las Vegas, ontdekt ze tot haar grote schrik dat ze getrouwd is. Niet zomaar met iemand, maar met David, de gitarist van de wereldberoemde rockband Stage Dive. De getatoeëerde, afgetrainde man met lang haar, maakt indruk op Evelyn. Maar door de schokkende ontdekking en de grote hoeveelheid alcohol die ze de avond ervoor genuttigd heeft, kan Evelyn niet voorkomen dat haar maaginhoud op de badkamervloer belandt.

3/5

Ze vlucht weg uit Las Vegas, terug naar haar huis in Portland. Maar David weet haar te vinden en laat haar terughalen naar zijn huis in Los Angeles door zijn bodyguard Sam. Want als Evelyn het huwelijk een vergissing vindt, dan moet het ontbonden worden. Een allesbehalve warm welkom in Los Angeles maakt Evelyn zeker van haar keuze, maar dan neemt de situatie toch een onverwachte wending. David neemt Evelyn mee naar zijn huis in Monterey waar de twee elkaar beter kunnen leren kennen. Eén weekend vraagt David van Evelyn. Als Evelyn dan nog steeds wil scheiden, wordt het geregeld.

Stage Dive 1, Rock van Kylie Scott is een New Adult / Contemporary romance met een sexy randje. Het verhaal begint met een gênante situatie die het verhaal meteen plaatst. Je krijgt meteen een bepaald beeld van hoofdpersoon Evelyn, maar als je haar beter leert kennen, ontdek je dat ze eigenlijk helemaal niet zo’n losbol is als je zou vermoeden na het lezen over het huwelijk waar ze per ongeluk in beland is. Ze is meer de girl next door, met rondingen en een gezonde eetlust. Ze begrijpt zelf niet hoe een wereldster als David voor haar kon vallen.

Wat volgt in het verhaal is een spel van aantrekken en afstoten, steeds maar weer opnieuw. Evelyn laat David dichterbij komen. Ze merkt dat hij meer bagage bij zich draagt dan hij wil delen en daardoor ontstaat er elke keer opnieuw weer een afstand tussen hen. De seks waartoe Evelyn en David zich laten verleiden, is goed en zorgt ervoor dat ze toch steeds weer dichter bij elkaar komen. Door Evelyns onervarenheid – seks was tot dan toe niet een van haar favoriete bezigheden – zijn er veel eerste keren die vrij expliciet beschreven worden, maar behalve in de seksscènes heeft het verhaal niet heel veel diepgang.

Voor mij was het een eerste kennismaking met het New Adult genre en ik weet dus nog niet zeker of dat misschien gewoon niet helemaal mijn ding is, maar ik had wat meer van het boek verwacht. De aantrekkingskracht wordt goed opgebouwd evenals de seksusele spanning, de personages maken een (kleine) ontwikkeling door en hebben ook wel een eigen verhaal, maar verder blijft het verhaal toch vooral aan de oppervlakte. Voor mij een aardig tussendoortje, maar geen topboek dat me direct nieuwsgierig maakt naar de rest van deze serie.

Auteur: Kylie Scott
Uitgeverij: Volt
ISBN: 9789021429533
Aantal pagina’s: 272
Prijs:  € 17,50 (paperback) € 11,99 (ebook) ook op Kobo Plus

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer