Liefde op bestelling

Barbara is een echte workaholic. Tijd voor een relatie gunt ze zichzelf niet. In haar laatste relatie, met een collega, werd zelfs de seks gepland in de agenda, tot grote afschuw van haar vriendin Nicole. Het is dan ook haar idee om Barbara mee te nemen op een Valentijns Blind Date. Met lichte tegenzin geeft Barbara toe. De voorbereiding laat ze over aan Nicole en op de avond, met als thema Sunset, wordt ze aangenaam verrast door de man die naast haar zit.

3.5/5

De gezellige avond met James vliegt voorbij. Hij is een fijne gesprekspartner en belangrijker nog: hij begrijpt de liefde voor haar werk. Na het diner zet de avond zich voort in een hotelkamer en ook daar weet James haar aangenaam te verrassen. Als hij de volgende ochtend vertrekt en hij haar laat weten dat de overnachting van haar credit card wordt afgeschreven is Barbara wel even verrast: hij blijkt niet helemaal het type gentleman als ze misschien verwacht had. Maar ach, ze kan het makkelijk betalen. De dag erna ontdekt Barbara echter dat James niet zomaar een leuke date is, hij is een high class escort. En toch smaakte het samenzijn dusdanig naar meer, dat ze een tweede afspraak met hem maakt. Maar waar houdt het op?

Liefde op Bestelling is een leuk en goed uitgewerkt kort romantisch verhaal, met een zeer toepasselijke titel die ik erg leuk gevonden vind. Het is het eerste romantische verhaal dat wordt uitgegeven bij De Verhalenfabriek, het zusje van De Crime Compagnie, en maakt zeker nieuwsgierig naar wat dit fonds nog meer te bieden heeft. In het verleden las ik al meerdere boeken van Marijke van den Elsen, die ik ooit tijdens mijn stage bij de lokale krant nog mocht interviewden omdat ze opgroeiden in het naburige dorp van waar ik opgegroeid ben. Ik wist niet dat ze nog steeds nieuwe boeken schreef, dus was aangenaam verrast toen ik haar naam voorbij zag komen bij De Verhalenfabriek.

De schrijfstijl in dit verhaal is prettig, de opbouw is goed en je aandacht wordt goed vastgehouden door de ontwikkelingen in het verhaal. Er zit humor en drama in en de vriendinnen zijn op een leuke manier op elkaar ingespeeld. Het is maar een kort verhaal, dus helaas is het leesplezier maar van korte duur, maar dat is ook wel eens fijn voor tussendoor. In elk geval ben ik erg benieuwd geraakt naar De Verhalenfabriek. Wat mij betreft zeker een nieuw fonds om in de gaten te houden.

Auteur: Marijke van den Elsen
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461096661
Aantal pagina’s: 75
Prijs: € 2,99 en ook op Kobo Plus

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer