Dé song van mijn eerste boek

Schrijven en muziek zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door muziek gaat mijn inspiratie stromen. Muziek laat me vóelen, het roept emoties op. Ik HOU ervan. Daarom geef ik vanaf nu elke week een klein kijkje in mijn schrijfproces, aan de hand van een stukje songtekst. 

Voor een groot deel komt mijn liefde voor muziek door de klanken, maar ook de songteksten hebben daar een groot aandeel in. Lyrics vertellen een verhaal. En het mooie van muziek is dat iedereen dat verhaal op zijn eigen manier kan interpreteren. Dat is wat voor mij dan ook zo inspirerend werkt: écht luisteren, naar de songteksten en fantaseren over het verhaal dat erachter verscholen kan zitten.

Toen ik vorige week verliefd werd op een voor mij toen nog onbekend liedje (dat ik inmiddels al zo vaak gedraaid heb, dat de artiest zich vast afvraagt waar die plotselinge stijging in royalties vandaan komt 😆) en ik de songtekst ervan in mijn instagram-stories deelde, ontstond spontaan het idee om daar iets mee te gaan doen. Niet alleen omdat ík zo blij word van muziek, maar ook omdat muziek een heel belangrijke rol gaat spelen in mijn boekenserie die binnenkort verschijnt bij Harper Collins.

Daarom leek het me leuk om niet alleen mijn liefde voor boeken hier in de spotlights te zetten, maar ook mijn liefde voor muziek. 

Hoewel de keuze voor een mooie songtekst eindeloos is, wist ik al direct welke ik als eerste met jullie wilde gaan delen:

‘𝐈 𝐝𝐨𝐧’𝐭 𝐤𝐧𝐨𝐰 𝐢𝐟 𝐲𝐨𝐮
𝐟𝐞𝐞𝐥 𝐭𝐡𝐞 𝐬𝐚𝐦𝐞 𝐚𝐬 𝐈 𝐝𝐨
𝐁𝐮𝐭 𝐰𝐞 𝐜𝐨𝐮𝐥𝐝 𝐛𝐞 𝐭𝐨𝐠𝐞𝐭𝐡𝐞𝐫
𝐢𝐟 𝐲𝐨𝐮 𝐰𝐚𝐧𝐭𝐞𝐝 𝐭𝐨’

Het is een tekst uit Do I wanna Know van Arctic Monkeys. Een liedje dat een belangrijke rol speelt in mijn eerste boek. Daarom mocht het dus ook de aftrap zijn van Thursday Tunes. Op dit moment ga ik lekker nog niks verklappen over het verhaal dat erachter zit in mijn boek, maar met dit stukje tekst en een beetje fantasie, kun je vast zelf al wat bedenken. 

Vergelijkbare artikelen

Boeken Kristie schrijft

In de media

Als journalist ben ik het wel gewend om mijn naam in de krant te zien staan. Maar nooit in de kop (koeienletters!) en al zeker niet met een foto van mij erbij en een artikel dat helemaal over mij(n boek) gaat. Dit keer waren de rollen omgedraaid. De vragen werden aan mij gesteld en ik […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Doen waar jij gelukkig van wordt is nooit verspilde tijd

Op een dag begin je te schrijven aan een manuscript. Je hebt een idee voor een verhaal. In je hoofd krijgt het vorm en zelf word je er enthousiast van, maar tegelijkertijd voel je onzekerheid: gaat iemand mijn werk ooit lezen? Ben ik mijn kostbare tijd niet aan het verspillen?  Het schrijven van een boek […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Gratis kort verhaal: Een zomer Offline

De Rock & Flirt serie is ontstaan uit een kort verhaal over Fleurs beste vriendin Sofie. Zij wordt door Fleur uitgedaagd om een maand lang geen social media te gebruiken. En daar ziet ze behoorlijk tegenop. Maar als ze op de eerste dag in de trein al meteen met een leuke man in gesprek raakt, […]

Lees meer