Dé song van mijn eerste boek

Schrijven en muziek zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door muziek gaat mijn inspiratie stromen. Muziek laat me vóelen, het roept emoties op. Ik HOU ervan. Daarom geef ik vanaf nu elke week een klein kijkje in mijn schrijfproces, aan de hand van een stukje songtekst. 

Voor een groot deel komt mijn liefde voor muziek door de klanken, maar ook de songteksten hebben daar een groot aandeel in. Lyrics vertellen een verhaal. En het mooie van muziek is dat iedereen dat verhaal op zijn eigen manier kan interpreteren. Dat is wat voor mij dan ook zo inspirerend werkt: écht luisteren, naar de songteksten en fantaseren over het verhaal dat erachter verscholen kan zitten.

Toen ik vorige week verliefd werd op een voor mij toen nog onbekend liedje (dat ik inmiddels al zo vaak gedraaid heb, dat de artiest zich vast afvraagt waar die plotselinge stijging in royalties vandaan komt 😆) en ik de songtekst ervan in mijn instagram-stories deelde, ontstond spontaan het idee om daar iets mee te gaan doen. Niet alleen omdat ík zo blij word van muziek, maar ook omdat muziek een heel belangrijke rol gaat spelen in mijn boekenserie die binnenkort verschijnt bij Harper Collins.

Daarom leek het me leuk om niet alleen mijn liefde voor boeken hier in de spotlights te zetten, maar ook mijn liefde voor muziek. 

Hoewel de keuze voor een mooie songtekst eindeloos is, wist ik al direct welke ik als eerste met jullie wilde gaan delen:

‘𝐈 𝐝𝐨𝐧’𝐭 𝐤𝐧𝐨𝐰 𝐢𝐟 𝐲𝐨𝐮
𝐟𝐞𝐞𝐥 𝐭𝐡𝐞 𝐬𝐚𝐦𝐞 𝐚𝐬 𝐈 𝐝𝐨
𝐁𝐮𝐭 𝐰𝐞 𝐜𝐨𝐮𝐥𝐝 𝐛𝐞 𝐭𝐨𝐠𝐞𝐭𝐡𝐞𝐫
𝐢𝐟 𝐲𝐨𝐮 𝐰𝐚𝐧𝐭𝐞𝐝 𝐭𝐨’

Het is een tekst uit Do I wanna Know van Arctic Monkeys. Een liedje dat een belangrijke rol speelt in mijn eerste boek. Daarom mocht het dus ook de aftrap zijn van Thursday Tunes. Op dit moment ga ik lekker nog niks verklappen over het verhaal dat erachter zit in mijn boek, maar met dit stukje tekst en een beetje fantasie, kun je vast zelf al wat bedenken. 

Artikelen die ook interessant zijn voor jou:

Boeken Kristie schrijft

In de krant

Ik stond deze week weer in een aantal lokale kranten in de regio. Voornamelijk vanwege de publicatie van Perfect in de Maat natuurlijk, maar ik vertelde ook over nieuwe plannen. Je kunt het artikel hieronder lezen. Rock & Flirt-serie Kristie Raaijmakers compleet Met het verschijnen van Perfect in de Maat, op dinsdag 10 oktober, is […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Nieuwe plannen: April Books

Bij het (bijna) afronden van een serie, is het ook tijd om uit te kijken naar de toekomst. En dat doe ik met een hele grote lach op mijn gezicht, want ik heb een nieuw boekcontract getekend bij April Books! Jullie zijn na de Rock & Flirt-serie dus nog niet van me af, want in het voorjaar […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Even voorstellen: Danique en Johan

Ik stel je graag alvast voor aan de twee belangrijkste personen uit Helemaal van Slag.  Danique Deze dertigjarige brunette is al sinds haar vijftiende samen met haar jeugdliefde Glenn. Als blijkt dat hun toekomstideeën niet bepaald op één lijn zitten en Danique een keuze moet maken voor zichzelf of voor haar relatie krijgt ze het […]

Lees meer