Omkijken naar morgen

Femke Martens zit er doorheen. Ze kampt met fysieke klachten omdat behoorlijk overspannen is geraakt door haar werk, maar misschien wel meer nog door haar privésituatie. Ze vlucht terug naar Nederland, haar geboorteland dat ze direct na haar eindexamen verruilde voor Frankrijk. Maar voordat ze daar de rust kan vinden, zal ze eerst haar verleden onder ogen moeten komen.

4/5

Al snel nadat ze ingetrokken is bij haar oudtante, ontmoet ze de charmante en niet onaantrekkelijke kinderarts Gus. Samen met zijn dochtertje Maren woont hij vlakbij. De weduwnaar heeft haar hulp nodig als oppas en zo komt ze regelmatig bij hen over de vloer. Hoewel Femke weinig met kinderen heeft en zichzelf niet als de ideale oppas ziet, klikt het al snel met Maren, maar misschien nog wel meer met haar vader.

 

Hoewel Gus helemaal niet het type is met wie Femke zichzelf oud ziet worden, groeit haar interesse in hem. Hij is een goede luisteraar, hij is lief voor haar en behandelt haar met geduld. Precies wat ze nodig heeft. Langzaam maar zeker gaat Femke steeds meer voelen voor Gus, maar het is moeilijk om toe te geven aan die gevoelens, zolang haar verleden haar nog in de weg staat.

 

Omkijken naar Morgen is het slot van het drieluik dat bestaat uit Baguette met jam voor Twee en Leven met een Leugen. In deze twee eerdere boeken kwam Femke af en toe al kort even aan bod, maar een heel goed beeld van haar, hebben we nog niet gekregen. Het zusje van Jelle bleef altijd een beetje afstandelijk. Na het lezen van dit boek, wordt meteen duidelijk waarom ze zich zo gedroeg.

 

Wendy Brokers heeft met dit boek weer een hele mooie mix van heftige thema’s, luchtige scènes en opbloeiende romantiek weten te maken. Femke heeft behoorlijk heftige dingen meegemaakt in haar verleden en als lezer ontdek je stukje bij beetje welke gebeurtenissen haar zo gevormd hebben. Hoewel je gaandeweg steeds beter een idee krijgt van wat er gebeurt zou kunnen zijn, weet Wendy de aandacht toch vast te houden en de spanning verder op te bouwen. Hier en daar vond ik het verhaal soms wel wat langdradig worden. Het is met 448 pagina’s voor een feelgood-boek ook een flinke dikke pil.

Toch heb ik het boek met veel interesse gelezen. De emoties worden goed uitgewerkt, je wordt echt meegenomen in het verhaal en dat is met veel gevoel geschreven. Verwacht van dit boek iets minder knetterende spanning op romantisch gebied dan bij de eerste twee delen, maar nog meer diepgang, heftige thema’s en emoties. Dan zit je helemaal goed. Ook leuk is het dat Nate en Jelle af en toe nog even voorbijkomen, want van hen kun je natuurlijk nooit te veel hebben!

Auteur: Wendy Brokers
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022588109
Aantal pagina’s: 448
Prijs: € 15,99 (paperback) en € 9,99 (e-book) ook op Kobo Plus

 

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer