Verleidelijk lekker

Ilse Oldenbroek krijgt eindelijk haar eigen column, waar ze al zo lang naar verlangde, in vrouwentijdschrift Claire. Het is alleen wel een flinke tegenvaller dat het onderwerp waarover ze moet gaan schrijven al vaststaat: Ilses strijd tegen de kilo’s. Zelf was ze helemaal niet van plan om flink te gaan sporten of op haar eten te letten, maar nu wordt ze door haar werkgever gedwongen.

3.5/5

Als Ilse ontdekt dat de knappe Jasper haar personal trainer is, voelt het sporten al direct minder als een straf. Maar gezonde voeding kiezen, blijft ze lastig vinden. Daarin wordt ze wel gesteund door haar huisgenoot Kim, die leeft op salades, een echte sportfanaat is én een trainer van de sportschool datet. 

Naast haar eigen column mag Ilse op haar werk ook een uitgebreide documentaire schrijven over Second Love. Aanvankelijk staat ook dit onderwerp haar behoorlijk tegen, omdat ze vreemdgaan absoluut afkeurt. Maar na een paar leuke gesprekken, begint ze het steeds leuker te vinden. Totdat ze iemand op de datingsite ontdekt die ze daar liever niet was tegengekomen.

Verleidelijk Lekker is het tweede boek van Madelein Kerseboom. Het is een vlotgeschreven feelgoodverhaal dat de nodige humor bevat maar ook serieuzere onderwerpen niet schuwt. Erg mooi aan dit verhaal is absoluut de groei die hoofdpersoon Ilse doormaakt. Ze leert belangrijke levenslessen en durft uiteindelijk op meerdere vlakken voor zichzelf te kiezen.

Omdat ik zelf ook werk aan een gezonde levensstijl en dus gezonder ben gaan eten en meer ben gaan bewegen, waren tips en adviezen die Ilse krijgt en struggles die ze heeft waren heel herkenbaar. Wat dat betreft is het heel realistisch geschreven. Het verhaal raakt af en toe wel wat clichés, maar toch is het een heel vermakelijk boek, waar je doorheen vliegt.

Auteur: Madelein Kerseboom
Uitgeverij: Marmer
Aantal pagina’s: 256
ISBN: 9789022588109
Prijs: € 6,00 (paperback) en € 5,99 (e-book) ook via Kobo Plus

 

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer