De oppasmuis

Merel bijt muis per ongeluk in zijn staart, als ze op zoek is naar eten. Ze vertelt dat ze haar eieren niet te lang alleen durft te laten en dat brengt muis op een idee: hij kan oppassen. Al snel weten ook de andere dieren uit het bos hem te vinden. Muis krijgt de verantwoordelijkheid over steeds meer eieren en zelfs kleine eekhoorntjes. Uiteindelijk komen alle mama’s terug, maar er blijft één ei achter. Van wie is dat toch?

De oppasmuis is een schattig boek met lieflijke prenten dat op een mooie manier laat zien dat het fijn is om elkaar te helpen. Er wordt wat spanning toegevoegd door een afwijkend ei toe te voegen, dat zal toch niet van een slang zijn? En als een das uiteindelijk het achtergebleven ei komt ophalen ontstaat er pas echt paniek want dassen leggen toch geen eieren? Uiteindelijk komt alles goed en eindigt het boek op een vrolijke manier.

Auteur: Lorenz Pauli
Illustrator: Kathrin Schärer
Uitgeverij: Gottmer Kinderboeken
ISBN: 9789025775871
Aantal pagina’s: 32
Prijs: € 14,99

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer