Je moest eens weten

Billy heeft al verschillende banen gehad, ze is regelmatig verhuisd en ook haar relaties houden nooit lang stand. Ze heeft last van het flierefluiterssyndroom, zoals ze het zelf noemt. Nadat ze op een zakenreis per ongeluk bij haar baas Matthew op de hotelkamer belandt, groeien haar gevoelens voor hem sneller dan ze zou willen.

4.5/5

Het verbaast haar zelf misschien nog wel het meest, dat ze voor haar directeur begint te vallen, want hij leek altijd de norse, workaholic die weinig enthousiasme kon opbrengen. Zelfs haar naam onthouden leek te veel moeite voor hem, want hij noemde haar steevast Jilly. Maar tijdens het zakentripje naar Londen ontdekt ze ineens een andere kant van hem. Toch blijft hij mysterieus. Hij wil rustig aan doen en dat maakt Billy onzeker. Wat is het dat hij voor haar verborgen houdt?

Je Moest Eens Weten is de prachtige nieuwe roman van Gillian King. Al vanaf het begin werd ik gepakt door het verhaal. Het luchtige en grappige karakter van Billy is erg leuk. Aanvankelijk heb ik veel zitten lachen, vooral om de iets te eerlijke opmerkingen die Billy er steeds uitflapte. Dat luchtige en grappige gevoel, maakt al vrij snel plaats voor een enorme nieuwsgierigheid naar het verhaal achter Matthew. Stukje bij beetje krijg je meer informatie over de achtergrond van Matthew en dat is zo goed gedoseerd dat je alsmaar wilt blijven lezen.

 

Bij dit boek is het bijna onmogelijk om dieper op het verhaal in te gaan zonder te spoileren, dus dat ga ik zeker niet doen. Wel wil ik even benoemen dat ik het absoluut bewonderenswaardig vind hoe het Gillian gelukt is om de omslag te maken van het luchtige en grappige verder de diepte in. Dat verloop gaat heel natuurlijk en geleidelijk zonder langdradig te worden. De korte hoofdstukken waarin elke keer precies de juiste gebeurtenissen beschreven worden, precies de juiste terugblikken te lezen zijn en precies op het juiste moment een tijdssprongetje gemaakt wordt, maken dat je door het verhaal heen vliegt. Stoppen met lezen is geen optie, je moet gewoon weten hoe het nu precies zit.

 

Heftige verhaallijnen en grote emoties zoals schuldgevoel, verdriet, rouw en angst zijn zo mooi uitgewerkt dat ze echt voelbaar zijn. Maar toch blijft het boek die fijne feelgoodvibes houden en kun je het uiteindelijk met een heel tevreden gevoel dichtslaan. Het einde van het verhaal is echt heel mooi en liefdevol beschreven. Dit boek is precies wat je van Gillian kunt verwachten: realistisch, feelgood en gewoon héél goed. 

Stiekem vond ik z’n voorganger Ik vergeet je niet nog net ietsje leuker, vanwege de heerlijk uitgewerkte spanning tussen de Maddy en Frenky. Daarom een half sterretje minder, maar eigenlijk laten deze boeken zich moeilijk vergelijken. En qua verhaallijn en vond ik Je Moest Eens Weten ook absoluut fantastisch.

Dank aan HarperCollins voor het exemplaar dat ik kreeg voor de World of Romance Boekenlounge.

Auteur: Gillian King
Uitgeverij: Harper Collins
ISBN: 9789402709759
Aantal pagina’s: 304
Prijs: € 16,99 (paperback) € 9,99 (e-book)

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer