Boer Boris en de luchtballon

In prentenboekenland is Boer Boris inmiddels een beroemdheid. Toch moet ik bekennen dat wij nog nooit eerder een boekje hadden gelezen van deze bekende boer. Leuk dus dat we een exemplaar toegestuurd kregen van de vrolijke boer die al tien jaar bestaat.

In Boer Boris en de luchtballon vindt Boer Boris een vreemd ei onder de heg. Er komt een vreemde vogel uit die niet thuishoort op de boerderij. Maar hoe moet Boer Boris het ei verplaatsen naar de Zuidpool? Uiteindelijk kiest de boer voor een luchtballon en dat is een heel avontuur.

Voorlezen op rijm vind ik altijd erg prettig, dus dat is een groot pluspunt aan dit boek. De kleurrijke prenten maken het een genot om naar te kijken en het verhaal is leuk, herkenbaar en humoristisch. Boer Boris is een fijn prentenboek voor kleine kindjes dat zal zorgen voor veel voorleesplezier.

Auteur: Ted van Lieshout
Illustrator: Philip Hopman
Uitgeverij: Gottmer Kinderboeken
ISBN: 9789025775599
Aantal pagina’s: 32
Prijs: € 14,99

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Buurman en Buurman Het Hek

Het bekende klusduo gaat een hek plaatsen tegen de overlast van konijnen. Maar Pat en Mat zouden zichzelf niet zijn, als dat in één keer goed zou gaan.

Lees meer