Ik stop ermee!

Vanaf nu plaats ik geen recensies meer. Ik wil de focus onder meer wat gaan verleggen naar posts over míjn boeken. Maar geen zorgen: ik zal nog steeds blijven posten over de boeken die ik lees. Het recenseren voelt alleen een beetje dubbel. Want wie ben ik om in 1, 2, 3, 4 of 5 sterren uit te drukken hoe een collega zijn werk heeft gedaan?

Nu ik zelf schrijf en wat redactierondes heb meegemaakt, ben ik met een andere bril naar boeken gaan kijken (veel kritischer). Daarnaast ben ik me er nog veel meer bewust van geworden dat mijn mening over een boek heel afhankelijk is van de verwachting waarmee ik aan het boek begon, maar ook van het moment waarop ik het lees. Met een goede onderbouwing is dat overigens prima te verwerken in een recensie, dus ik wil absoluut niet zeggen dat recensies geen nut hebben. Alleen ík voel me niet meer de geroepen persoon om ze te schrijven. 

Nu mijn debuutroman binnenkort gaat verschijnen (en dan bedoel ik ook echt BINNENKORT! maar daarover snel meer) gaat het immers om collega’s. En ik weet inmiddels nóg beter met hoeveel liefde, doorzettingsvermogen en geploeter zij aan hun boeken gewerkt hebben. Wie ben ik dan om te zeggen of ik dat wel of niet mooi vind? De bakker plaatst ook geen recensie over zijn concullega, toch? 🤭

Daarom stop ik dus met recenseren, MAAR ik lees nog steeds heel graag en ik vind het ook heel leuk om daarover in contact te zijn met andere lezers. Ik zal dus over boeken blijven posten op instagram en facebook. Zo zal ik boeken aanraden die ik met plezier gelezen heb, ook leuke kinderboekentips blijf ik delen. Ik geef nog steeds updates over wat ik aan het lezen ben en blijf de eigen kast challenge doen.

Maar mijn feed en mijn blogs zullen dus wat persoonlijker worden. Met meer posts over het schrijfproces, muziek en mijn leven. En ik hoop jullie snel wat meer te kunnen gaan vertellen over mijn feelgoodserie die bij HarperCollins gaat verschijnen (binnenkort dus!). Denk aan titelreveal, coverreveal, flaptekst… het hele circus. Dus stay tuned! Dan blijven we gewoon nog lekker over boeken kletsen, alleen dan zonder sterren.

Vergelijkbare artikelen

Boeken Kristie schrijft

In de media

Als journalist ben ik het wel gewend om mijn naam in de krant te zien staan. Maar nooit in de kop (koeienletters!) en al zeker niet met een foto van mij erbij en een artikel dat helemaal over mij(n boek) gaat. Dit keer waren de rollen omgedraaid. De vragen werden aan mij gesteld en ik […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Doen waar jij gelukkig van wordt is nooit verspilde tijd

Op een dag begin je te schrijven aan een manuscript. Je hebt een idee voor een verhaal. In je hoofd krijgt het vorm en zelf word je er enthousiast van, maar tegelijkertijd voel je onzekerheid: gaat iemand mijn werk ooit lezen? Ben ik mijn kostbare tijd niet aan het verspillen?  Het schrijven van een boek […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Gratis kort verhaal: Een zomer Offline

De Rock & Flirt serie is ontstaan uit een kort verhaal over Fleurs beste vriendin Sofie. Zij wordt door Fleur uitgedaagd om een maand lang geen social media te gebruiken. En daar ziet ze behoorlijk tegenop. Maar als ze op de eerste dag in de trein al meteen met een leuke man in gesprek raakt, […]

Lees meer