Ik stop ermee!

Vanaf nu plaats ik geen recensies meer. Ik wil de focus onder meer wat gaan verleggen naar posts over míjn boeken. Maar geen zorgen: ik zal nog steeds blijven posten over de boeken die ik lees. Het recenseren voelt alleen een beetje dubbel. Want wie ben ik om in 1, 2, 3, 4 of 5 sterren uit te drukken hoe een collega zijn werk heeft gedaan?

Nu ik zelf schrijf en wat redactierondes heb meegemaakt, ben ik met een andere bril naar boeken gaan kijken (veel kritischer). Daarnaast ben ik me er nog veel meer bewust van geworden dat mijn mening over een boek heel afhankelijk is van de verwachting waarmee ik aan het boek begon, maar ook van het moment waarop ik het lees. Met een goede onderbouwing is dat overigens prima te verwerken in een recensie, dus ik wil absoluut niet zeggen dat recensies geen nut hebben. Alleen ík voel me niet meer de geroepen persoon om ze te schrijven. 

Nu mijn debuutroman binnenkort gaat verschijnen (en dan bedoel ik ook echt BINNENKORT! maar daarover snel meer) gaat het immers om collega’s. En ik weet inmiddels nóg beter met hoeveel liefde, doorzettingsvermogen en geploeter zij aan hun boeken gewerkt hebben. Wie ben ik dan om te zeggen of ik dat wel of niet mooi vind? De bakker plaatst ook geen recensie over zijn concullega, toch? 🤭

Daarom stop ik dus met recenseren, MAAR ik lees nog steeds heel graag en ik vind het ook heel leuk om daarover in contact te zijn met andere lezers. Ik zal dus over boeken blijven posten op instagram en facebook. Zo zal ik boeken aanraden die ik met plezier gelezen heb, ook leuke kinderboekentips blijf ik delen. Ik geef nog steeds updates over wat ik aan het lezen ben en blijf de eigen kast challenge doen.

Maar mijn feed en mijn blogs zullen dus wat persoonlijker worden. Met meer posts over het schrijfproces, muziek en mijn leven. En ik hoop jullie snel wat meer te kunnen gaan vertellen over mijn feelgoodserie die bij HarperCollins gaat verschijnen (binnenkort dus!). Denk aan titelreveal, coverreveal, flaptekst… het hele circus. Dus stay tuned! Dan blijven we gewoon nog lekker over boeken kletsen, alleen dan zonder sterren.

Artikelen die ook interessant zijn voor jou:

Boeken Kristie schrijft

Boekpresentatie Muurtje om mijn Hart

Op zaterdag 4 mei vieren mijn uitgever April Books en ik de publicatie van Muurtje om mijn Hart met een feestelijke boekpresentatie in de Bibliotheek in Eindhoven.  Om 15.30 uur vieren we de verschijning van deze feelgoodroman met koffie en taartjes, een speech én natuurlijk is alle gelegenheid om het boek te kopen en te […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft Mijn boeken

Muurtje om mijn Hart

Voor mijn nieuwste boek heb ik de overstap gemaakt naar April Books. Muurtje om mijn hart is verschenen op 2 mei 2024. Als paperback (mét sprayed edges), e-book en audioboek.  Korte inhoud: Elin houdt van rust. Niet voor niets is ze twee jaar geleden verhuisd naar een vrijstaande woning aan de rand van het bos, […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Nieuwe plannen: April Books

Bij het (bijna) afronden van een serie, is het ook tijd om uit te kijken naar de toekomst. En dat doe ik met een hele grote lach op mijn gezicht, want ik heb een nieuw boekcontract getekend bij April Books! Jullie zijn na de Rock & Flirt-serie dus nog niet van me af, want in het voorjaar […]

Lees meer