Ik stop ermee!

Vanaf nu plaats ik geen recensies meer. Ik wil de focus onder meer wat gaan verleggen naar posts over míjn boeken. Maar geen zorgen: ik zal nog steeds blijven posten over de boeken die ik lees. Het recenseren voelt alleen een beetje dubbel. Want wie ben ik om in 1, 2, 3, 4 of 5 sterren uit te drukken hoe een collega zijn werk heeft gedaan?

Nu ik zelf schrijf en wat redactierondes heb meegemaakt, ben ik met een andere bril naar boeken gaan kijken (veel kritischer). Daarnaast ben ik me er nog veel meer bewust van geworden dat mijn mening over een boek heel afhankelijk is van de verwachting waarmee ik aan het boek begon, maar ook van het moment waarop ik het lees. Met een goede onderbouwing is dat overigens prima te verwerken in een recensie, dus ik wil absoluut niet zeggen dat recensies geen nut hebben. Alleen ík voel me niet meer de geroepen persoon om ze te schrijven. 

Nu mijn debuutroman binnenkort gaat verschijnen (en dan bedoel ik ook echt BINNENKORT! maar daarover snel meer) gaat het immers om collega’s. En ik weet inmiddels nóg beter met hoeveel liefde, doorzettingsvermogen en geploeter zij aan hun boeken gewerkt hebben. Wie ben ik dan om te zeggen of ik dat wel of niet mooi vind? De bakker plaatst ook geen recensie over zijn concullega, toch? 🤭

Daarom stop ik dus met recenseren, MAAR ik lees nog steeds heel graag en ik vind het ook heel leuk om daarover in contact te zijn met andere lezers. Ik zal dus over boeken blijven posten op instagram en facebook. Zo zal ik boeken aanraden die ik met plezier gelezen heb, ook leuke kinderboekentips blijf ik delen. Ik geef nog steeds updates over wat ik aan het lezen ben en blijf de eigen kast challenge doen.

Maar mijn feed en mijn blogs zullen dus wat persoonlijker worden. Met meer posts over het schrijfproces, muziek en mijn leven. En ik hoop jullie snel wat meer te kunnen gaan vertellen over mijn feelgoodserie die bij HarperCollins gaat verschijnen (binnenkort dus!). Denk aan titelreveal, coverreveal, flaptekst… het hele circus. Dus stay tuned! Dan blijven we gewoon nog lekker over boeken kletsen, alleen dan zonder sterren.

Artikelen die ook interessant zijn voor jou:

Boeken Kristie schrijft

Even voorstellen: Danique en Johan

Ik stel je graag alvast voor aan de twee belangrijkste personen uit Helemaal van Slag.  Danique Deze dertigjarige brunette is al sinds haar vijftiende samen met haar jeugdliefde Glenn. Als blijkt dat hun toekomstideeën niet bepaald op één lijn zitten en Danique een keuze moet maken voor zichzelf of voor haar relatie krijgt ze het […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Books vs. Reality

Fleur uit Compleet van de Wijs was een totaal ander persoon dan ik. Bewust, want het leek me heerlijk om te kunnen schrijven vanuit iemand met een vlotte babbel en een flinke dosis zelfvertrouwen. Danique uit Helemaal van Slag heeft wat meer overeenkomsten met mij. Dat ze bijvoorbeeld al sinds haar zestiende samen is met […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Helemaal van Slag verschijnt 18 oktober

Op 18 oktober 2022 verschijnt het tweede deel van de Rock & Flirt-serie: Helemaal van Slag. Lees hier alvast de korte inhoud en bekijk de boektailer! Korte inhoud: Danique is dertig, muziekdocent op een middelbare school en al vijftien jaar samen met haar jeugdliefde Glenn. Prima leventje, zou je zeggen. Maar wanneer Glenn haar na […]

Lees meer