Ik stop ermee!

Vanaf nu plaats ik geen recensies meer. Ik wil de focus onder meer wat gaan verleggen naar posts over míjn boeken. Maar geen zorgen: ik zal nog steeds blijven posten over de boeken die ik lees. Het recenseren voelt alleen een beetje dubbel. Want wie ben ik om in 1, 2, 3, 4 of 5 sterren uit te drukken hoe een collega zijn werk heeft gedaan?

Nu ik zelf schrijf en wat redactierondes heb meegemaakt, ben ik met een andere bril naar boeken gaan kijken (veel kritischer). Daarnaast ben ik me er nog veel meer bewust van geworden dat mijn mening over een boek heel afhankelijk is van de verwachting waarmee ik aan het boek begon, maar ook van het moment waarop ik het lees. Met een goede onderbouwing is dat overigens prima te verwerken in een recensie, dus ik wil absoluut niet zeggen dat recensies geen nut hebben. Alleen ík voel me niet meer de geroepen persoon om ze te schrijven. 

Nu mijn debuutroman binnenkort gaat verschijnen (en dan bedoel ik ook echt BINNENKORT! maar daarover snel meer) gaat het immers om collega’s. En ik weet inmiddels nóg beter met hoeveel liefde, doorzettingsvermogen en geploeter zij aan hun boeken gewerkt hebben. Wie ben ik dan om te zeggen of ik dat wel of niet mooi vind? De bakker plaatst ook geen recensie over zijn concullega, toch? 🤭

Daarom stop ik dus met recenseren, MAAR ik lees nog steeds heel graag en ik vind het ook heel leuk om daarover in contact te zijn met andere lezers. Ik zal dus over boeken blijven posten op instagram en facebook. Zo zal ik boeken aanraden die ik met plezier gelezen heb, ook leuke kinderboekentips blijf ik delen. Ik geef nog steeds updates over wat ik aan het lezen ben en blijf de eigen kast challenge doen.

Maar mijn feed en mijn blogs zullen dus wat persoonlijker worden. Met meer posts over het schrijfproces, muziek en mijn leven. En ik hoop jullie snel wat meer te kunnen gaan vertellen over mijn feelgoodserie die bij HarperCollins gaat verschijnen (binnenkort dus!). Denk aan titelreveal, coverreveal, flaptekst… het hele circus. Dus stay tuned! Dan blijven we gewoon nog lekker over boeken kletsen, alleen dan zonder sterren.

Artikelen die ook interessant zijn voor jou:

Boeken Kristie schrijft

In de krant

Ik stond deze week weer in een aantal lokale kranten in de regio. Voornamelijk vanwege de publicatie van Perfect in de Maat natuurlijk, maar ik vertelde ook over nieuwe plannen. Je kunt het artikel hieronder lezen. Rock & Flirt-serie Kristie Raaijmakers compleet Met het verschijnen van Perfect in de Maat, op dinsdag 10 oktober, is […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Nieuwe plannen: April Books

Bij het (bijna) afronden van een serie, is het ook tijd om uit te kijken naar de toekomst. En dat doe ik met een hele grote lach op mijn gezicht, want ik heb een nieuw boekcontract getekend bij April Books! Jullie zijn na de Rock & Flirt-serie dus nog niet van me af, want in het voorjaar […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Even voorstellen: Danique en Johan

Ik stel je graag alvast voor aan de twee belangrijkste personen uit Helemaal van Slag.  Danique Deze dertigjarige brunette is al sinds haar vijftiende samen met haar jeugdliefde Glenn. Als blijkt dat hun toekomstideeën niet bepaald op één lijn zitten en Danique een keuze moet maken voor zichzelf of voor haar relatie krijgt ze het […]

Lees meer