Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken met Peppa Big, dat klinkt leuk, toch? In Peppa’s drukke dag kun je samen met je kindje een dag in het leven van Peppa Pig doorlopen, waarbij aandacht is voor dagelijkse activiteiten in het gezin van de bekende varkentjes. Bij elke gebeurtenis wordt het tijdstip vermeld en wordt benoemd hoe de wijzers van de grote klok die bovenaan het boek zit gezet moeten worden om de juiste tijd te tonen.

Het is een hele leuke en laagdrempelige manier om klok te leren kijken. Zelf vind ik het altijd erg leuk om iets leerzaams uit een boekje te kunnen voorlezen. Nu is voorlezen natuurlijk altijd al erg goed voor de ontwikkeling van je kindjes, maar met een onderwerp als klokkijken wordt dat natuurlijk alleen maar versterkt. Bovendien maakt dit het voorlezen interactief, want bij elke nieuwe bladzijde, mag je kindje weer even aan de slag met de wijzers. Jack wordt binnenkort vijf en hij toont steeds meer interesse in het begrip tijd en in de klok, dus dit is een absolute aanrader.

Uitgeverij: Big Balloon Publishers
ISBN: 9789047830047
Aantal pagina’s: 18
Prijs: € 12,50

 

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Buurman en Buurman Het Hek

Het bekende klusduo gaat een hek plaatsen tegen de overlast van konijnen. Maar Pat en Mat zouden zichzelf niet zijn, als dat in één keer goed zou gaan.

Lees meer