Hoe boek 3 eigenlijk wilde voordringen

Schrijven en muziek zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door muziek gaat mijn inspiratie stromen. Muziek laat me vΓ³elen, het roept emoties op. Ik HOU ervan. Daarom geef ik vanaf nu elke week een klein kijkje in mijn schrijfproces, aan de hand van een stukje songtekst.Β 

‘𝑾𝒉𝒂𝒕 𝒂 π’˜π’Šπ’„π’Œπ’†π’… π’•π’‰π’Šπ’π’ˆ 𝒕𝒐 π’”π’‚π’š,
π’šπ’π’– 𝒏𝒆𝒗𝒆𝒓 𝒇𝒆𝒍𝒕 𝒕𝒉𝒂𝒕 π’˜π’‚π’š
𝑾𝒉𝒂𝒕 𝒂 π’˜π’Šπ’„π’Œπ’†π’… π’•π’‰π’Šπ’π’ˆ 𝒕𝒐 𝒅𝒐,
𝒕𝒐 π’Žπ’‚π’Œπ’† π’Žπ’† π’…π’“π’†π’‚π’Ž 𝒐𝒇 π’šπ’π’–

𝑡𝒐, 𝑰 𝒅𝒐𝒏’𝒕 π’˜π’‚π’π’• 𝒕𝒐 𝒇𝒂𝒍𝒍 π’Šπ’ 𝒍𝒐𝒗𝒆
π‘Ύπ’Šπ’•π’‰ π’šπ’π’–.’

Een functie van Spotify die ik in het begin irritant vond, maar waar ik inmiddels Γ©norm blij mee ben, is dat je random nummers te horen krijgt als er een playlist afgelopen is. Door de algoritmes weet Spotify inmiddels heel goed wat ze me moeten aanprijzen. En zo ontdek ik steeds nieuwe pareltjes.

Het was ook op die manier dat ik Wicked Game in de akoestische uitvoering van Stone Sour ontdekte. Wat een prachtig nummer. Zo gevoelig maar toch krachtig.Β 

Friends to lovers
Tijdens het brainstormen over mijn boekenserie en de conclusie dat ik in één van mijn boeken toch echt een friends to lovers trope wilde gaan uitwerken, zat dit liedje steeds in mijn hoofd. En zo was de playlist voor boek drie al een feit, voordat ik ook nog maar was begonnen met het schrijven van boek twee. En doordat ik oa dit liedje steeds maar bleef luisteren, begonnen de ideeΓ«n voor boek drie ook al veelvuldig te stromen. Alleen ik moest eerst boek twee nog schrijven…

Ik denk dus ook dat dit liedje (en de rest van die playlist die ook al snel volstroomde, in tegenstelling tot die van boek twee) ervoor gezorgd heeft dat beginnen aan deel twee van mijn feelgoodserie wat moeizaam verliep.
Imiddels ben ik aardig op weg (voorbij de 80.000 woorden). De ideeΓ«n stromen en ik geniet heel erg van deze personages en deze verhaallijn. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik ook bijna niet kan wachten om me op boek drie te kunnen gaan storten. Zoveel zin in die friends to lovers trope.

Vergelijkbare artikelen

Boeken Kristie schrijft

In de media

Als journalist ben ik het wel gewend om mijn naam in de krant te zien staan. Maar nooit in de kop (koeienletters!) en al zeker niet met een foto van mij erbij en een artikel dat helemaal over mij(n boek) gaat. Dit keer waren de rollen omgedraaid. De vragen werden aan mij gesteld en ik […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Doen waar jij gelukkig van wordt is nooit verspilde tijd

Op een dag begin je te schrijven aan een manuscript. Je hebt een idee voor een verhaal. In je hoofd krijgt het vorm en zelf word je er enthousiast van, maar tegelijkertijd voel je onzekerheid: gaat iemand mijn werk ooit lezen? Ben ik mijn kostbare tijd niet aan het verspillen?Β  Het schrijven van een boek […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Gratis kort verhaal: Een zomer Offline

De Rock & Flirt serie is ontstaan uit een kort verhaal over Fleurs beste vriendin Sofie. Zij wordt door Fleur uitgedaagd om een maand lang geen social media te gebruiken. En daar ziet ze behoorlijk tegenop. Maar als ze op de eerste dag in de trein al meteen met een leuke man in gesprek raakt, […]

Lees meer