Hoe boek 3 eigenlijk wilde voordringen

Schrijven en muziek zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door muziek gaat mijn inspiratie stromen. Muziek laat me vΓ³elen, het roept emoties op. Ik HOU ervan. Daarom geef ik vanaf nu elke week een klein kijkje in mijn schrijfproces, aan de hand van een stukje songtekst.Β 

‘𝑾𝒉𝒂𝒕 𝒂 π’˜π’Šπ’„π’Œπ’†π’… π’•π’‰π’Šπ’π’ˆ 𝒕𝒐 π’”π’‚π’š,
π’šπ’π’– 𝒏𝒆𝒗𝒆𝒓 𝒇𝒆𝒍𝒕 𝒕𝒉𝒂𝒕 π’˜π’‚π’š
𝑾𝒉𝒂𝒕 𝒂 π’˜π’Šπ’„π’Œπ’†π’… π’•π’‰π’Šπ’π’ˆ 𝒕𝒐 𝒅𝒐,
𝒕𝒐 π’Žπ’‚π’Œπ’† π’Žπ’† π’…π’“π’†π’‚π’Ž 𝒐𝒇 π’šπ’π’–

𝑡𝒐, 𝑰 𝒅𝒐𝒏’𝒕 π’˜π’‚π’π’• 𝒕𝒐 𝒇𝒂𝒍𝒍 π’Šπ’ 𝒍𝒐𝒗𝒆
π‘Ύπ’Šπ’•π’‰ π’šπ’π’–.’

Een functie van Spotify die ik in het begin irritant vond, maar waar ik inmiddels Γ©norm blij mee ben, is dat je random nummers te horen krijgt als er een playlist afgelopen is. Door de algoritmes weet Spotify inmiddels heel goed wat ze me moeten aanprijzen. En zo ontdek ik steeds nieuwe pareltjes.

Het was ook op die manier dat ik Wicked Game in de akoestische uitvoering van Stone Sour ontdekte. Wat een prachtig nummer. Zo gevoelig maar toch krachtig.Β 

Friends to lovers
Tijdens het brainstormen over mijn boekenserie en de conclusie dat ik in één van mijn boeken toch echt een friends to lovers trope wilde gaan uitwerken, zat dit liedje steeds in mijn hoofd. En zo was de playlist voor boek drie al een feit, voordat ik ook nog maar was begonnen met het schrijven van boek twee. En doordat ik oa dit liedje steeds maar bleef luisteren, begonnen de ideeΓ«n voor boek drie ook al veelvuldig te stromen. Alleen ik moest eerst boek twee nog schrijven…

Ik denk dus ook dat dit liedje (en de rest van die playlist die ook al snel volstroomde, in tegenstelling tot die van boek twee) ervoor gezorgd heeft dat beginnen aan deel twee van mijn feelgoodserie wat moeizaam verliep.
Imiddels ben ik aardig op weg (voorbij de 80.000 woorden). De ideeΓ«n stromen en ik geniet heel erg van deze personages en deze verhaallijn. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik ook bijna niet kan wachten om me op boek drie te kunnen gaan storten. Zoveel zin in die friends to lovers trope.

Artikelen die ook interessant zijn voor jou:

Boeken Kristie schrijft

In de krant

Ik stond deze week weer in een aantal lokale kranten in de regio. Voornamelijk vanwege de publicatie van Perfect in de Maat natuurlijk, maar ik vertelde ook over nieuwe plannen. Je kunt het artikel hieronder lezen. Rock & Flirt-serie Kristie Raaijmakers compleet Met het verschijnen van Perfect in de Maat, op dinsdag 10 oktober, is […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Nieuwe plannen: April Books

Bij het (bijna) afronden van een serie, is het ook tijd om uit te kijken naar de toekomst. En dat doe ik met een hele grote lach op mijn gezicht, want ik heb een nieuw boekcontract getekend bij April Books!Β Jullie zijn na deΒ Rock & Flirt-serie dus nog niet van me af, want in het voorjaar […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Even voorstellen: Danique en Johan

Ik stel je graag alvast voor aan de twee belangrijkste personen uit Helemaal van Slag.  Danique Deze dertigjarige brunette is al sinds haar vijftiende samen met haar jeugdliefde Glenn. Als blijkt dat hun toekomstideeΓ«n niet bepaald op één lijn zitten en Danique een keuze moet maken voor zichzelf of voor haar relatie krijgt ze het […]

Lees meer