Auteursborrel bij HarperCollins

De eerste keer dat ik een mailtje kreeg met daarin als aanhef ‘beste auteurs’ deed ik spontaan een vreugdedansje. Ik had pas net mijn contract bij HarperCollins ondertekend en de titel auteur voelde erg onwerkelijk. Je kunt je voorstellen dat ik helemaal een gat in de lucht sprong, toen ik een uitnodiging kreeg voor de jaarlijkse auteursborrel. Want dat maakte het ineens wel héél echt. Ik ben gewoon een auteur. Bij HarperCollins nog wel!

En wat was het leuk om alle collega-auteurs en leuke medewerkers van de uitgeverij daar op dat mooie kantoor in Amsterdam te ontmoeten. Twee weken eerder had ik op de boekpresentatie van Gillian King al een klein voorproefje, omdat veel feelgoodauteurs en medewerkers van HaperCollins daar ook al aanwezig waren. Maar de auteursborrel was ook een waar feestje. Niet in de laatste plaats omdat ik daar voor het eerst de drie andere HarperFirst feelgoodschrijfsters ontmoette. Onze groepsapp was al een heel fijne ontmoetingsplek voor gelijkgestemden, maar ‘in het echt’ is altijd leuker. Dus je snapt waar de brede lach op deze foto vandaan komt.

Ik was al retetrots op mijn boekcontracten, maar dat gevoel van trots werd tijdens deze gezellige meeting alleen maar versterkt. Wat een geweldige club mensen! Binnen deze uitgeverij worden zoveel prachtige boeken gemaakt. Het is een enorme eer om daar tussen te mogen staan als debuterend auteur. En hoe gaaf was het dat mijn vier covers al even getoond werden aan alle collega’s. Want mijn boek is de allereerste titel die bij HarperFirst gaat verschijnen. En sneller dan je denkt: op 10 mei al!

Het was een hele leuke middag en ook de treinreis (waarbij de groepsapp roodgloeiend stond) was hilarisch. Nu op naar allemaal fantastische (romantische feelgood)boeken! 

Vergelijkbare artikelen

Boeken Kristie schrijft

In de media

Als journalist ben ik het wel gewend om mijn naam in de krant te zien staan. Maar nooit in de kop (koeienletters!) en al zeker niet met een foto van mij erbij en een artikel dat helemaal over mij(n boek) gaat. Dit keer waren de rollen omgedraaid. De vragen werden aan mij gesteld en ik […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Doen waar jij gelukkig van wordt is nooit verspilde tijd

Op een dag begin je te schrijven aan een manuscript. Je hebt een idee voor een verhaal. In je hoofd krijgt het vorm en zelf word je er enthousiast van, maar tegelijkertijd voel je onzekerheid: gaat iemand mijn werk ooit lezen? Ben ik mijn kostbare tijd niet aan het verspillen?  Het schrijven van een boek […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Gratis kort verhaal: Een zomer Offline

De Rock & Flirt serie is ontstaan uit een kort verhaal over Fleurs beste vriendin Sofie. Zij wordt door Fleur uitgedaagd om een maand lang geen social media te gebruiken. En daar ziet ze behoorlijk tegenop. Maar als ze op de eerste dag in de trein al meteen met een leuke man in gesprek raakt, […]

Lees meer