Beer kan niet slapen

Alle dieren in het bos zijn druk bezig om een voorraad klaar te maken voor de winter. Dan komt beer ineens voorbij slepen met takken. Als ze hem vragen of hij hulp nodig heeft, gromt hij dat ze hem met rust moeten laten, omdat hij wil slapen. Maar eenmaal in zijn grot lukt het beer niet om te slapen.

Wat de dieren ook willen doen om beer te helpen. Hij wordt er niet vrolijker van, beer blijft maar aan het mopperen. Haasje is dapper genoeg om de grot binnen te gaan om beer een boterham te brengen. Dan zegt beer dat hij geen honger heeft, maar dat hij het koud heeft. Haas piekert en piekert, maar heeft uiteindelijk een plan om beer weer warm te krijgen.

Beer Kan Niet Slapen is een hartverwarmend prentenboek over hulp aan een ander, over wederzijds begrip en respect en nieuwe vriendschap. Hoewel beer aanvankelijk erg chagrijnig en mopperig is, blijven de kleine dieren uit het bos het toch proberen om hem te helpen. En dat pakt goed uit voor iedereen.

De vrolijke prenten maken het een genot om samen door dit boek te bladeren. Het verhaal is op een leuke manier spannend voor de kleintjes maar alles komt goed en het einde is erg schattig.

Auteur: Marni McGee
Illustrator: Sean Julian
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
ISBN: 9789048311477
Prijs: € 3,99 (bij Kruidvat)

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Buurman en Buurman Het Hek

Het bekende klusduo gaat een hek plaatsen tegen de overlast van konijnen. Maar Pat en Mat zouden zichzelf niet zijn, als dat in één keer goed zou gaan.

Lees meer