Books vs. Reality

Fleur uit Compleet van de Wijs was een totaal ander persoon dan ik. Bewust, want het leek me heerlijk om te kunnen schrijven vanuit iemand met een vlotte babbel en een flinke dosis zelfvertrouwen. Danique uit Helemaal van Slag heeft wat meer overeenkomsten met mij. Dat ze bijvoorbeeld al sinds haar zestiende samen is met haar jeugdliefde is uit het leven gegrepen. De verdere verloop van dat liefdesverhaal dan weer niet. πŸ˜‰β 
⁠
Zo kon ik me bijvoorbeeld levendig inbeelden welke onzekerheden er zouden komen bovendrijven als je na vijftien jaar met dezelfde man ineens weer moet gaan daten. ⁠Maar het hoofdstuk waarin ik vΓ³Γ³ral kon putten uit mijn eigen ervaringen was de boksles. Ik heb een paar jaar bij een vereniging gebokst en nu doe ik alweer een tijdje boksfit, op de paal. Daar kan ik – met vlagen 😬 – echt plezier uithalen. Maar heel vaak vervloek ik mezelf ook als ik bezig ben. Want waar ben ik toch aan begonnen? Zeker in die eerste lessen…⁠
⁠
In Helemaal van Slag volgt Danique een proefles boksen. Het hoofdstuk is een opeenstapeling van geklungel Γ©n spijt: π’˜π’‚π’‚π’“π’π’Ž π’˜π’Šπ’π’…π’† π’Šπ’Œ π’…π’Šπ’• π’π’π’Œ π’‚π’π’˜π’†π’†π’“? Mij allemaal welbekend. Bijna alle gedachten van Danique, maar ook het gestuntel zoals het gebrek aan evenwicht en het gevecht met het springtouw: 𝑰’𝒗𝒆 𝒃𝒆𝒆𝒏 𝒕𝒉𝒆𝒓𝒆. BΓ­jna allemaal inderdaad… want één ding is absoluut fictie. En iedereen die bij ons sport, kan dit beamen: romantisch is het zeker niet! ⁠
⁠
Al die heimelijke gedachten en het effect van die aanrakingen zijn ontsproten aan mijn fantasie, met Johan en Danique in mijn gedachten. Laat me dat even goed benadrukken voordat ik bij de volgende boksles vreemd word aangekeken. πŸ˜…
Maar dat maakte het schrijven over boksen wel een héél stuk leuker dan zelf te moeten zwoegen in de sportschool.⁠ Verbrandde het maar net zoveel calorieΓ«n, dan zou ik het wel weten… πŸ˜‰

Artikelen die ook interessant zijn voor jou:

Boeken Kristie schrijft

In de krant

Ik stond deze week weer in een aantal lokale kranten in de regio. Voornamelijk vanwege de publicatie van Perfect in de Maat natuurlijk, maar ik vertelde ook over nieuwe plannen. Je kunt het artikel hieronder lezen. Rock & Flirt-serie Kristie Raaijmakers compleet Met het verschijnen van Perfect in de Maat, op dinsdag 10 oktober, is […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Nieuwe plannen: April Books

Bij het (bijna) afronden van een serie, is het ook tijd om uit te kijken naar de toekomst. En dat doe ik met een hele grote lach op mijn gezicht, want ik heb een nieuw boekcontract getekend bij April Books!Β Jullie zijn na deΒ Rock & Flirt-serie dus nog niet van me af, want in het voorjaar […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Even voorstellen: Danique en Johan

Ik stel je graag alvast voor aan de twee belangrijkste personen uit Helemaal van Slag.  Danique Deze dertigjarige brunette is al sinds haar vijftiende samen met haar jeugdliefde Glenn. Als blijkt dat hun toekomstideeΓ«n niet bepaald op één lijn zitten en Danique een keuze moet maken voor zichzelf of voor haar relatie krijgt ze het […]

Lees meer