Books vs. Reality

Fleur uit Compleet van de Wijs was een totaal ander persoon dan ik. Bewust, want het leek me heerlijk om te kunnen schrijven vanuit iemand met een vlotte babbel en een flinke dosis zelfvertrouwen. Danique uit Helemaal van Slag heeft wat meer overeenkomsten met mij. Dat ze bijvoorbeeld al sinds haar zestiende samen is met haar jeugdliefde is uit het leven gegrepen. De verdere verloop van dat liefdesverhaal dan weer niet. πŸ˜‰β 
⁠
Zo kon ik me bijvoorbeeld levendig inbeelden welke onzekerheden er zouden komen bovendrijven als je na vijftien jaar met dezelfde man ineens weer moet gaan daten. ⁠Maar het hoofdstuk waarin ik vΓ³Γ³ral kon putten uit mijn eigen ervaringen was de boksles. Ik heb een paar jaar bij een vereniging gebokst en nu doe ik alweer een tijdje boksfit, op de paal. Daar kan ik – met vlagen 😬 – echt plezier uithalen. Maar heel vaak vervloek ik mezelf ook als ik bezig ben. Want waar ben ik toch aan begonnen? Zeker in die eerste lessen…⁠
⁠
In Helemaal van Slag volgt Danique een proefles boksen. Het hoofdstuk is een opeenstapeling van geklungel Γ©n spijt: π’˜π’‚π’‚π’“π’π’Ž π’˜π’Šπ’π’…π’† π’Šπ’Œ π’…π’Šπ’• π’π’π’Œ π’‚π’π’˜π’†π’†π’“? Mij allemaal welbekend. Bijna alle gedachten van Danique, maar ook het gestuntel zoals het gebrek aan evenwicht en het gevecht met het springtouw: 𝑰’𝒗𝒆 𝒃𝒆𝒆𝒏 𝒕𝒉𝒆𝒓𝒆. BΓ­jna allemaal inderdaad… want één ding is absoluut fictie. En iedereen die bij ons sport, kan dit beamen: romantisch is het zeker niet! ⁠
⁠
Al die heimelijke gedachten en het effect van die aanrakingen zijn ontsproten aan mijn fantasie, met Johan en Danique in mijn gedachten. Laat me dat even goed benadrukken voordat ik bij de volgende boksles vreemd word aangekeken. πŸ˜…
Maar dat maakte het schrijven over boksen wel een héél stuk leuker dan zelf te moeten zwoegen in de sportschool.⁠ Verbrandde het maar net zoveel calorieΓ«n, dan zou ik het wel weten… πŸ˜‰

Artikelen die ook interessant zijn voor jou:

Boeken Kristie schrijft

Boekpresentatie Muurtje om mijn Hart

Op zaterdag 4 mei vieren mijn uitgever April Books en ik de publicatie van Muurtje om mijn Hart met een feestelijke boekpresentatie in de Bibliotheek in Eindhoven.Β  Om 15.30 uur vieren we de verschijning van deze feelgoodroman met koffie en taartjes, een speech Γ©n natuurlijk is alle gelegenheid om het boek te kopen en te […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft Mijn boeken

Muurtje om mijn Hart

Voor mijn nieuwste boek heb ik de overstap gemaakt naar April Books. Muurtje om mijn hart is verschenen op 2 mei 2024. Als paperback (mΓ©t sprayed edges), e-book en audioboek.  Korte inhoud: Elin houdt van rust. Niet voor niets is ze twee jaar geleden verhuisd naar een vrijstaande woning aan de rand van het bos, […]

Lees meer
Boeken Kristie schrijft

Nieuwe plannen: April Books

Bij het (bijna) afronden van een serie, is het ook tijd om uit te kijken naar de toekomst. En dat doe ik met een hele grote lach op mijn gezicht, want ik heb een nieuw boekcontract getekend bij April Books!Β Jullie zijn na deΒ Rock & Flirt-serie dus nog niet van me af, want in het voorjaar […]

Lees meer