Diensten

Tekstschrijver en redacteur

Als freelance tekstschrijver help ik je graag bij het schrijven van aantrekkelijke teksten. Gepassioneerd vertellen over jouw werk, je plannen en ideeën is één ding, maar alles helder verwoorden op papier is een ander verhaal. Daar kom ik om de hoek kijken. Als je mij inschakelt als tekstschrijver, hoef jij alleen te vertellen wat de belangrijkste boodschap is en zorg ik ervoor dat deze kort, krachtig en duidelijk opgeschreven wordt. Met de juiste tone of voice om jouw doelgroep aan te spreken. Zelfs als je het lastig vindt om die boodschap helemaal duidelijk aan me te vertellen, weet ik hem met de juiste vragen wel bij je los te krijgen. Samen komen we tot een goede tekst, die jij kunt gebruiken voor je website, blog, sociale media, brochure of advertentie. Uiteraard in correct Nederlands.

Journalistieke teksten

Als journalist, afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek, heb ik ervaring met het schrijven voor kranten, magazines, websites en blogs. Tevens kan ik kwalitatieve beelden maken bij mijn artikelen zodat u niet nog een aparte fotograaf hoeft te sturen.  

Neem contact met me op voor meer informatie of een offerte. 

Tekstcorrecties

Ik heb een grote liefde voor de Nederlandse taal en vind het heerlijk om met zinnen te stoeien tot een tekst prettig leesbaar is. En dat gaat veel verder dan alleen het opspeuren van dt-fouten. Denk bijvoorbeeld ook aan prettig leesbare zinnen, een goede opbouw en het onderscheiden van hoofd- en bijzaken.
Heb jij een tekst geschreven waarmee je een goede indruk wilt maken, dan is het altijd verstandig om er iemand anders naar te laten kijken. Je eigen foutjes zie je namelijk snel over het hoofd. Ik kan je helpen om de puntjes op de i te zetten, of je nu een sollicitatiebrief, een zakelijke tekst of een blog hebt geschreven. 

Het starttarief bedraagt € 12,50 (excl. BTW), voor teksten tot 500 woorden. 
Voor elke 500 woorden extra, reken ik € 3,50 (excl. BTW). 

Je kunt de tekst aanleveren via tekst@kristieraaijmakers.nl en ik laat je vooraf weten op welke termijn je een reactie mag verwachten. 

Proeflezer

In mijn leven heb ik al honderden boeken gelezen en gerecenseerd, voornamelijk thrillers en feelgoodboeken. Vroeger deed ik dat als hoofdredacteur van Leesfanaten.nl met een heel team om me heen. Daarna deed ik dat op mijn eigen blog. Heb jij een (feelgood)manuscript geschreven en wil je graag een leesrapport ontvangen met tips over de opbouw, leesbaarheid, personages, spanningsboog en algehele plot. Ik werp met plezier een kritische blik over jouw werk, voordat je ermee naar een uitgever gaat. Neem contact met me op voor meer informatie.

KristieRaaijmakersLR-web-001van1-2

Journalist

Als freelance journalist ben ik vooral actief voor lokale kranten. De afwisseling maakt de lokale journalistiek voor mij zo interessant. De ene keer schrijf ik een nieuwsbericht, de andere keer bezoek ik een evenement voor een sfeerverslag of recensie en ook politieke onderwerpen schuw ik niet. Het allermooiste aan het vak, zijn voor mij de interviews. Keukentafelgesprekken met mensen die, elk op hun eigen manier, een interessant verhaal te vertellen hebben. Met de juiste vragen weet ik altijd de kern van het verhaal te vinden. De boodschap vervolgens uitwerken tot een prettig leesbare tekst, maakt het voor mij compleet. 

Van 2014 tot 2017 was ik de vaste redacteur voor het Weekblad voor Gemert-Bakel, waar ik alle nieuwsberichten, sfeerverslagen, achtergrondverslagen, politieke verslagen en interviews schreef. Ook alle ingezonden teksten werden door mij geredigeerd en herschreven tot kernachtige nieuwsberichten. Elke week vulde ik zo de krant met nieuwswaardige artikelen over de hele gemeente. Dat ik veelzijdig ben en om weet te gaan met deadlines, kun je dus wel stellen. 

Een impressie van de teksten die ik heb geschreven, is te vinden in mijn journalistiek portfolio

Artikelen van mij zijn onder meer gepubliceerd in: Yoga Magazine, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en diverse huis-aan-huisbladen in de regio Eindhoven en Helmond.

Fotograaf

Indien gewenst kan ik mijn teksten en journalistieke artikelen compleet maken met foto’s. Sprekende portretten, sfeerbeelden van een evenement of bedrijf en detailfoto’s behoren allemaal tot de mogelijkheden. Fotografie begon voor mij als hobby, maar is met de nodige cursussen en workshops uitgegroeid tot een professionele passie waarin ik inmiddels de nodige werkervaring heb opgedaan.
Meer informatie over mijn diensten als fotograaf, vind je op  www.kristieraaijmakersfotografie.nl.

Kristie-fotografeert