Algemene voorwaarden

Laatst gewijzigd op 1 augustus 2018

Betalingen
Standaard fotoshoots en pakketten worden definitief gereserveerd na ontvangst van de aanbetaling van 75 euro. Minishoots worden vooraf volledig aanbetaald. Voor bruiloften geldt een aanbetaling van dertig procent van het totaalbedrag. . Op zakelijke fotoshoots is geen aanbetaling van toepassing.
Na afloop van de fotoshoot ontvangt de klant een factuur van Kristie Raaijmakers Fotografie voor het restantbedrag. Deze dient binnen 7 dagen te worden voldaan.
Pas nadat het volledige factuurbedrag is betaald, ontvangt de klant de digitale foto’s.
Fotoafdrukken of -producten die extra besteld worden, moeten vooraf betaald worden. Pas na ontvangst van de betaling zullen de fotoafdrukken door Kristie Raaijmakers Fotografie besteld worden bij de vakcentrale.

Foto’s
Kristie Raaijmakers Fotografie maakt een selectie. Deze foto’s worden zorgvuldig geselecteerd uit de gemaakte foto’s, waarbij er wordt gekeken naar diversiteit en kwaliteit. Vervolgens wordt deze reeks beelden nabewerkt.
Tijdens de bestelsessie mag de klant de bewerkte foto’s komen bekijken en kan er gekozen worden welke foto’s worden nabesteld als digitaal bestand en/of print.
Wanneer er gesproken wordt over ‘de hele reportage’ dan wordt daarmee gedoeld op de complete selectie. Alle geselecteerde foto’s die zijn nabewerkt, zijn inbegrepen in de totaalprijs bij de pakketen Love en Newborn Compleet en worden digitaal aan de klant geleverd via Wetransfer of indien dit niet mogelijk is, na overleg, digitaal op een USB-stick.
Kristie Raaijmakers Fotografie levert de nabewerkte digitale foto’s in hoge resolutie binnen 30 dagen na de opdracht digitaal aan bij de klant. Indien de foto’s met spoed benodigd zijn, kan dat vooraf besproken worden en worden daar afspraken over gemaakt.
Bij een bruiloft of zakelijke fotoshoot worden afspraken op maat gemaakt.

Digitale foto’s
Voor alle digitale foto’s die door Kristie Raaijmakers Fotografie geleverd worden, geldt dat Kristie Raaijmakers Fotografie niet verantwoordelijk is voor de kleurweergave op het beeldscherm van de klant. Kleuren kunnen namelijk per beeldscherm verschillen. Kristie Raaijmakers Fotografie bewerkt de foto’s op een gekalibreerd beeldscherm, waardoor de kleurweergave levensecht is. Ieder ander beeldscherm dat niet gekalibreerd is, kan in een andere kleurweergave resulteren.

USB sticks
Kristie Raaijmakers Fotografie biedt geen garantie op de USB-sticks waarop de foto’s (bij afname van de grootste pakketten) geleverd worden. Indien de USB-stick niet (meer) werkt, wordt er geen nieuwe stick geleverd. Het is altijd verstandig om direct na ontvangst een back-up van de foto’s te maken op uw eigen computer of externe harde schijf om verlies van de bestanden te voorkomen.

Afdrukken
Foto’s worden geoptimaliseerd voor afdrukken bij een professionele fotovakcentrale. Als de klant zelf afdrukken bestelt, is Kristie Raaijmakers Fotografie niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de afdruk.

Producten
Het bestellen van fotoafdrukken en fotoproducten via Kristie Raaijmakers Fotografie verzekert de klant ervan dat die producten krijgt die perfect zijn qua kleuren en belichting omdat deze besteld worden bij een professionele fotovakcentrale. Mijn apparatuur (beeldschermkalibratie) en nabewerking zijn volledig afgestemd op deze vakcentrale, waardoor kleuren zo gelijk als mogelijk zijn op print als in mijn nabewerking. Indien de fotoproducten toch niet voldoen aan de kwaliteit die van een afdruk redelijkerwijs verwacht mag worden, of indien de klant fotoafdrukken beschadigd ontvangt, dient dit binnen drie werkdagen na ontvangst gemeld te worden aan Kristie Raaijmakers Fotografie.

Auteursrecht
De rechten van de foto’s blijven onder alle omstandigheden bij Kristie Raaijmakers Fotografie.
Voor iedere vorm van commercieel gebruik van de foto’s door de klant, moet te allen tijde schriftelijk toestemming gegeven worden door de Kristie Raaijmakers Fotografie.
Het is niet toegestaan om de geleverde foto’s in andere bewerkingen (bijv. andere uitsnedes of met filters) via het web te verspreiden.
Bij foto’s die via het web verspreid worden, moet te allen tijden vermeld worden dat deze gemaakt zijn door Kristie Raaijmakers Fotografie.

Nabewerkingen
De foto’s die door Kristie Raaijmakers Fotografie aan de klant worden geleverd, worden nabewerkt op realistische wijze. Dat betekent dat de foto’s die uit de camera komen geoptimaliseerd worden voor een beter eindresultaat. Het wegwerken van kleine oneffenheden die niet permanent zijn (zoals een puistje of schrammetje) is (op verzoek) mogelijk. Echter zal Kristie Raaijmakers Fotografie geen grove bewerkingen doen zoals het wegpoetsen van eventueel storende elementen (bijvoorbeeld een navelklemmetje bij newbornshoots). Kristie Raaijmakers Fotografie is voorstander van een realistische weergave op de foto’s en zal derhalve de foto’s op natuurgetrouwe wijze nabewerken.

Newborn, baby’s en kinderen
De resultaten van een fotoshoot zijn altijd afhankelijk van de gewilligheid van uw kindje(s). Kristie Raaijmakers Fotografie werkt met het nodige geduld en respect voor de omstandigheden, maar als het kindje heel onrustig of mopperig is, kan het gebeuren dat niet alle gewenste poses in een newbornshoot behandeld kunnen worden.
Omdat het belangrijk is om de rust te bewaren tijdens een newbornshoot, is het niet gewenst om meerdere mensen dan papa, mama en eventuele broertjes of zusjes mee te brengen naar een newbornshoot. Hoe rustiger het kindje is, des te meer fotoposes er mogelijk zijn.
Ook bij fotoshoots met grotere kinderen werken we met de omstandigheden zoals ze zijn. Kristie Raaijmakers Fotografie doet er alles aan om kinderen op een leuke manier te enthousiasmeren, maar blijft afhankelijk van de gewilligheid van hen.

Locatie
Kristie Raaijmakers Fotografie kan ingehuurd worden om te fotograferen op een locatie naar keuze. Eventuele locatiekosten komen in alle gevallen voor rekening van de klant, evenals parkeerkosten.
Bij het fotograferen op locatie neemt Kristie Raaijmakers Fotografie geen enkele verantwoordelijkheid voor weersomstandigheden of enig ander obstakel.  Wensen vooraf zo duidelijk mogelijk kenbaar maken is van belang, zodat Kristie Raaijmakers Fotografie de klant kan adviseren in een locatie en tijdstip.

Ongevallen
Kristie Raaijmakers Fotografie is niet aansprakelijk voor enige schade welke voor de wederpartij is ontstaan, tenzij er sprake is van grove schuld of opzet. De aansprakelijkheid is in elk geval beperkt tot de hoogte van het factuurbedrag.

Annuleren of verzetten
Reserveringen zijn definitief na ontvangst van het reserveringsformulier en de aanbetaling. Bij annulering nadien is er geen restitutie van het reeds aanbetaalde bedrag.
Verzetten naar een andere datum i.v.m. privéomstandigheden kan altijd kosteloos, in overleg. Ook is het bij slecht weer -in overleg – mogelijk om de fotoshoot te verzetten naar een andere datum of alsnog in de studio te laten plaatsvinden.
Indien een zwangerschapsshoot niet door kan gaan omdat de bevalling eerder is begonnen dan verwacht, is er geen restitutie van de aanbetaling. Wel kan de klant de reservering kosteloos omzetten naar een newborn-, baby- of gezinsshoot.
Indien een zwangerschaps- of newbornshoot om gezondheidsredenen van moeder of kind niet door kan gaan, wordt er eerst gekeken of deze verzet kan worden naar een andere datum (eventueel als baby- of gezinsshoot op een later moment). Mocht er iets misgaan met de zwangerschap dan krijgt de klant altijd de aanbetaling volledig teruggestort.

Onvoorziene omstandigheden
In het geval van onvoorziene omstandigheden heeft Kristie Raaijmakers Fotografie de mogelijkheid een shoot te onderbreken, verplaatsen of annuleren. Van onvoorziene omstandigheden is onder meer sprake in geval van ziekte of blessure van de fotografe, extreme weersomstandigheden of bij problemen met betrekking tot materialen die voor een behoorlijke uitvoering van de shoot noodzakelijk zijn. Kristie Raaijmakers Fotografie maakt dit zo spoedig mogelijk kenbaar aan de klant waarna partijen een nieuwe datum overeenkomen. Indien een andere datum niet mogelijk is zal Kristie Raaijmakers Fotografie zich, waar mogelijk, inzetten om vervanging te regelen.
Kristie Raaijmakers Fotografie heeft het recht zich in geval van onvoorziene omstandigheden door een derde te laten vervangen.

Gegevensverwerking
Gegevens worden verwerkt zoals vermeld in de Privacy Verklaring die te vinden is onderaan de website www.kristieraaijmakers.nl.
Het openbaar delen van foto’s (onder meer op sociale media en drukwerk) wordt alleen gedaan mits daar vooraf door de klant expliciet toestemming voor gegeven is.