Algemene voorwaarden

Laatst gewijzigd op 1 mei 2018

Betalingen
Standaard fotoshoots en pakketten worden definitief gereserveerd na ontvangst van een aanbetaling van 50 euro. Minishoots worden vooraf volledig aanbetaald. Voor bruiloften geldt een aanbetaling van 30 procent van het totaalbedrag.
Op de dag van de fotoshoot ontvangt de klant een factuur van Kristie Raaijmakers Fotografie voor het restantbedrag. Deze dient binnen 7 dagen te worden voldaan.
Pas nadat het volledige factuurbedrag is betaald, ontvangt de klant de digitale foto’s.
Fotoafdrukken of -producten die extra besteld worden, moeten vooraf betaald worden. Pas na ontvangst van de betaling zullen de fotoafdrukken door Kristie Raaijmakers Fotografie besteld worden bij de vakcentrale.

Foto’s
Kristie Raaijmakers Fotografie maakt een selectie van de gemaakte foto’s. Deze foto’s worden zorgvuldig geselecteerd uit de gemaakte foto’s, waarbij er wordt gekeken naar diversiteit en kwaliteit. Vervolgens wordt deze reeks beelden nabewerkt.
Tijdens de bestelsessie mogen jullie de bewerkte foto’s komen bekijken en kan er gekozen worden welke foto’s worden nabesteld.
Wanneer er gesproken wordt over ‘de hele reportage’ dan wordt daarmee gedoeld op de complete selectie. Alle geselecteerde foto’s die zijn nabewerkt, zijn inbegrepen in de totaalprijs bij de pakketen Love en Newborn Compleet en worden digitaal aan de klant geleverd via Wetransfer of indien dit niet mogelijk is, na overleg, digitaal op een cd-rom.
Kristie Raaijmakers Fotografie levert de nabewerkte digitale foto’s in hoge resolutie binnen 21 dagen na de opdracht digitaal aan bij de klant. Indien de foto’s met spoed benodigd zijn, kan dat vooraf besproken worden en worden daar afspraken over gemaakt.
Bij een bruiloft worden afspraken op maat gemaakt in een opdrachtovereenkomst.

Producten
Het bestellen van fotoafdrukken en fotoproducten via Kristie Raaijmakers Fotografie verzekert u ervan dat u producten krijgt die perfect zijn qua kleuren en belichting omdat deze besteld worden bij een professionele fotovakcentrale. Mijn apparatuur (beeldschermkalibratie) en nabewerking zijn volledig afgestemd op deze vakcentrale, waardoor kleuren gelijk zijn op print als in mijn nabewerking. Indien de fotoproducten toch niet voldoen aan de kwaliteit die van een afdruk redelijkerwijs verwacht mag worden, of indien de klant fotoafdrukken beschadigd ontvangt, dient dit binnen twee werkdagen na ontvangst gemeld te worden aan de fotograaf.

Digitale foto’s
Voor alle digitale foto’s die door Kristie Raaijmakers Fotografie geleverd worden, geldt dat Kristie Raaijmakers niet verantwoordelijk is voor de kleurweergave op uw beeldscherm. De kleuren kunnen namelijk per beeldscherm verschillen. Kristie Raaijmakers bewerkt de foto’s op een gekalibreerd beeldscherm, waardoor de kleurweergave levensecht is. Als uw beeldscherm niet gekalibreerd is, kan het zijn dat de kleuren niet goed worden weergegeven op uw scherm

Afdrukken
Foto’s worden geoptimaliseerd voor afdrukken bij de professionele fotovakcentrale waar ik mijn drukwerk altijd bestel. Als u zelf afdrukken van uw digitale foto’s bestelt, is Kristie Raaijmakers Fotografie niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de afdruk.

Auteursrecht
De rechten van de foto’s blijven onder alle omstandigheden bij de fotograaf.
Voor commercieel gebruik van de foto’s door de klant, moet te allen tijde schriftelijk toestemming gegeven worden door de fotograaf.
Het is niet toegestaan om de geleverde foto’s in andere bewerkingen, zoals uitsnedes of met filters, via het web te verspreiden.
Bij foto’s die via het web verspreid worden, moet te allen tijden vermeld worden dat deze gemaakt zijn door Kristie Raaijmakers Fotografie.

Nabewerkingen
De foto’s die door Kristie Raaijmakers Fotografie aan de klanten worden geleverd, worden nabewerkt op realistische wijze. Dat betekent dat de foto’s die uit de camera komen geoptimaliseerd worden voor een beter eindresultaat. Het wegwerken van kleine oneffenheden die niet permanent zijn (zoals een puistje of schrammetje) is (op verzoek) mogelijk. Echter zal Kristie Raaijmakers Fotografie geen grove bewerkingen doen zoals het wegpoetsen van eventueel storende elementen (bijvoorbeeld een navelklemmetje bij newbornshoots). Ook worden geen grove aanpassingen aan de huid gedaan. Kristie Raaijmakers Fotografie is voorstander van een realistische weergave op de foto’s en zal derhalve de foto’s op natuurgetrouwe wijze nabewerken.

Newborn, baby’s en kinderen
De resultaten van een fotoshoot zijn altijd afhankelijk van de gewilligheid van uw kindje(s). Kristie Raaijmakers Fotografie werkt met het nodige geduld en respect voor de omstandigheden, maar als het kindje heel onrustig of mopperig is, kan het gebeuren dat niet alle gewenste poses in een newbornshoot behandeld kunnen worden, of niet alle verschillende foto’s van een fotoshoot met kinderen of gezin behaald kunnen worden.
Omdat het belangrijk is om de rust te bewaren tijdens een newbornshoot, is het niet gewenst om meerdere mensen dan papa, mama en eventuele broertjes of zusjes mee te brengen naar een newbornshoot. Hoe rustiger het kindje is, des te meer fotoposes er mogelijk zijn.

Locatie
Kristie Raaijmakers Fotografie kan ingehuurd worden om te fotograferen op een locatie naar keuze. Eventuele locatiekosten komen in alle gevallen voor rekening van de klant, evenals parkeerkosten.
Bij het fotograferen op locatie zijn we altijd afhankelijk van de omstandigheden, het kan daarom zo zijn dat het plaatje dat u in uw hoofd had niet exact haalbaar is in een bepaalde tijd van het jaar of op een bepaald moment op de dag. Het is daarom belangrijk dat u vooraf uw wensen duidelijk kenbaar maakt, zodat Kristie Raaijmakers Fotografie u kan adviseren in een locatie en tijdstip. Kristie Raaijmakers Fotografie zal er alles aan doen om zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen en advies te geven op locatie voor het beste eindresultaat, maar kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de omstandigheden op een locatie en eventuele gevolgen daarvan op het eindresultaat.

Ongevallen
Kristie Raaijmakers Fotografie kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele ongevallen tijdens de fotoshoot.

Annuleren of verzetten
Reserveringen zijn definitief na ontvangst van het reserveringsformulier en de aanbetaling. Bij annulering nadien wordt de aanbetaling in rekening gebracht.
Verzetten naar een andere datum i.v.m. privéomstandigheden kan altijd kosteloos, in overleg. Ook is het bij slecht weer -in overleg – mogelijk om de fotoshoot te verzetten naar een andere datum of alsnog in de studio te laten plaatsvinden.
Indien een zwangerschaps- of newbornshoot die tijdig gereserveerd is om gezondheidsredenen van moeder of kind niet door kan gaan en ook niet te verzetten is naar een andere datum, is dit geen enkel probleem. U krijgt in dit geval altijd uw aanbetaling volledig teruggestort of u krijgt de mogelijkheid om de reservering om te zetten naar een babyshoot voor een later moment.

Onvoorziene omstandigheden
In het geval van onvoorziene omstandigheden heeft Kristie Raaijmakers Fotografie de mogelijkheid een shoot te onderbreken, verplaatsen of annuleren. Van onvoorziene omstandigheden is onder meer sprake in geval van ziekte van de fotografe, extreme weersomstandigheden problemen met betrekking tot materialen die voor een behoorlijke uitvoering van de shoot noodzakelijk zijn. Fotografe dit zo spoedig mogelijk kenbaar aan klant. Fotografe zal indien nodig zorg dragen voor een vervangende fotograaf of, indien mogelijk, zullen partijen een nieuwe datum overeenkomen. Fotografe heeft het recht zich in geval van onvoorziene omstandigheden door een derde te laten vervangen.

Gegevensverwerking
Gegevens worden verwerkt zoals vermeld in de Privacy Verklaring die te vinden is onderaan mijn website. Het openbaar delen van foto’s (onder meer op sociale media en drukwerk) wordt alleen gedaan mits daar vooraf door de klant expliciet toestemming voor gegeven is.