Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Kristie Raaijmakers Fotografie zijn van toepassing op alle opdrachten die door Kristie Raaijmakers worden uitgevoerd.

N.B. Bij een opdracht voor bruidsfotografie wordt een opdrachtovereenkomst gemaakt. De voorwaarden die daarin worden overeengekomen gelden voor bruidsfotografie primair. Zaken die in de overeenkomst niet besproken worden, worden nageleefd volgens de algemeen voorwaarden.

Laatst aangepast op: 07-01-2018

Betalingen

 • Fotoshoots worden definitief gereserveerd na ontvangst van een aanbetaling van 30 procent van het totaalbedrag.
 • Op de dag van de fotoshoot ontvangt de klant een factuur van Kristie Raaijmakers Fotografie voor het restantbedrag. Deze dient binnen 14 dagen te worden voldaan.
 • Als er gekozen wordt voor pakketkorting, dan wordt er een aanbetaling gevraagd van 30% van het totaalbedrag van het gekozen pakket. Op de dag van de eerste fotoshoot wordt het restbedrag voor het hele pakket in rekening gebracht. En dit dient te worden voldaan binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur.
 • Pas nadat het volledige factuurbedrag is betaald, ontvangt de klant de digitale foto’s.
 • Fotoafdrukken of -producten die extra besteld worden, moeten vooraf betaald worden. Pas na ontvangst van de betaling zullen de fotoafdrukken besteld worden bij de vakcentrale.

Foto’s

 • Kristie Raaijmakers Fotografie maakt een selectie van de gemaakte foto’s. Deze foto’s worden zorgvuldig geselecteerd uit de gemaakte foto’s, waarbij er wordt gekeken naar diversiteit en kwaliteit. Vervolgens wordt deze reeks beelden nabewerkt. Wanneer er gesproken wordt over ‘de hele reportage’ dan wordt daarmee gedoeld op deze selectie.
 • Alle geselecteerde foto’s die zijn nabewerkt, zijn inbegrepen in de totaalprijs en worden digitaal aan de klant geleverd via Wetransfer of indien dit niet mogelijk is, na overleg, digitaal op een cd-rom.
 • Bij een newbornshoot ontvangt de klant minimaal 15 nabewerkte digitale foto’s in hoge resolutie.
  Bij een fotoshoot van baby en kind ontvangt de klant minimaal 10 nabewerkte digitale foto’s in hoge resolutie.
  Bij een fotoshoot van familie of gezin ontvangt de klant minimaal 10 nabewerkte digitale foto’s in hoge resolutie.
  Bij een portretshoot ontvangt de klant 2 nabewerkte digitale foto’s in hoge resolutie en mag de klant direct na de fotoshoot zelf mee uitzoeken welke twee foto’s dat zijn.
  Bij een bruiloft worden afspraken op maat gemaakt in een opdrachtovereenkomst.
 • Kristie Raaijmakers Fotografie levert de nabewerkte digitale foto’s in hoge resolutie binnen 21 dagen na de opdracht digitaal aan bij de klant. Indien de foto’s met spoed benodigd zijn, kan dat vooraf besproken worden en worden daar afspraken over gemaakt.

Producten

 • Indien u ervoor kiest om fotoafdrukken en -producten via Kristie Raaijmakers Fotografie na te bestellen, worden deze besteld bij een profesionele fotovakcentrale. De fotoafdrukken worden geproduceerd op hoge kwaliteit. Indien de fotoproducten toch niet voldoen aan de kwaliteit die van een afdruk redelijkerwijs verwacht mag worden, of indien de klant fotoafdrukken beschadigd ontvangt, dient dit binnen twee werkdagen na ontvangst gemeld te worden aan de fotograaf.

Digitale foto’s

 • Voor alle digitale foto’s die door Kristie Raaijmakers Fotografie geleverd worden geldt dat Kristie Raaijmakers niet verantwoordelijk is voor de kleurweergave op uw beeldscherm. De kleuren kunnen namelijk per beeldscherm verschillen, dat ligt aan de instellingen van het beeldscherm. Kristie Raaijmakers bewerkt de foto’s op een gekalibreerd beeldscherm, waardoor de kleurweergave levensecht is. Als uw beeldscherm niet gekalibreerd is, kan het zijn dat de kleuren niet goed worden weergegeven op uw scherm.

Afdrukken

 • Foto’s worden geoptimaliseerd voor afdrukken bij een professionele fotocentrale. Als u zelf afdrukken van uw digitale foto’s bestelt, is Kristie Raaijmakers Fotografie niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de afdruk.

Auteursrecht

 • De rechten van de foto’s blijven onder alle omstandigheden bij de fotograaf.
 • Voor commercieel gebruik van de foto’s door de klant, moet te allen tijde schriftelijk toestemming gegeven worden door de fotograaf.
 • De fotograaf mag de gemaakte foto’s inzetten voor eigen gebruik en promotionele doeleinden (zoals de eigen website, sociale media en advertenties), tenzij vóóraf schriftelijk anders is overeengekomen.
 • Het is niet toegestaan om de geleverde foto’s in andere bewerkingen, uitsnedes enzovoorts via het web te verspreiden.
 • Bij foto’s die via het web verspreid worden moet te allen tijden vermeld worden dat deze gemaakt zijn door Kristie Raaijmakers Fotografie.

Nabewerkingen

 • De foto’s die door Kristie Raaijmakers Fotografie aan de klanten worden geleverd, worden nabewerkt op realistische wijze. Dat betekent dat de foto’s die uit de camera komen geoptimaliseerd worden voor een beter eindresultaat. Het wegwerken van kleine oneffenheden die niet permanent zijn (zoals een puistje of schrammetje) is op verzoek mogelijk. Echter zal Kristie Raaijmakers Fotografie geen grove bewerkingen doen zoals het wegpoetsen van eventueel storende elementen (bijvoorbeeld een navelklemmetje bij newbornshoots). Ook worden geen grove aanpassingen aan de huid gedaan. Kristie Raaijmakers Fotografie is voorstander van een realistische weergave op de foto’s en zal derhalve de foto’s op natuurgetrouwe wijze nabewerken.

Newborn, baby’s en kinderen

 • De resultaten van een fotoshoot zijn altijd afhankelijk van de gewilligheid van uw kindje. Kristie Raaijmakers Fotografie werkt altijd met het nodige geduld en respect voor de omstandigheden, maar als het kindje heel onrustig of mopperig is, kan het gebeuren dat niet alle gewenste poses in een newbornshoot behandeld kunnen worden, of niet alle verschillende foto’s van een fotoshoot met kinderen of gezin behaald kunnen worden.
 • Omdat het belangrijk is om de rust te bewaren tijdens een newbornshoot, is het niet gewenst om meerdere mensen dan papa, mama en eventuele broertjes of zusjes mee te brengen naar een newbornshoot. Hoe rustiger het kindje is, des te meer fotoposes er mogelijk zijn.

Locatie

 • Kristie Raaijmakers Fotografie kan ingehuurd worden om te fotograferen op een locatie naar keuze. Eventuele locatiekosten komen in alle gevallen voor rekening van de klant, evenals parkeerkosten.
 • Bij het fotograferen op locatie zijn we altijd afhankelijk van de omstandigheden, het kan daarom zo zijn dat het plaatje dat u in uw hoofd had niet exact haalbaar is in een bepaalde tijd van het jaar of op een bepaald moment op de dag. Het is daarom belangrijk dat u vooraf uw wensen duidelijk kenbaar maakt, zodat Kristie Raaijmakers Fotografie u kan adviseren in een locatie en tijdstip. Kristie Raaijmakers Fotografie zal er alles aan doen om zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen en advies te geven op locatie voor het beste eindresultaat, maar kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de omstandigheden op een locatie en eventuele gevolgen daarvan op het eindresultaat.

Ongevallen

 • Kristie Raaijmakers Fotografie kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele ongevallen tijdens de fotoshoot.

Annuleren of verzetten

 • Fotoshoots kunnen tot 48 uur voor aanvang kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig annuleren wordt tien procent van de kosten in rekening gebracht.
 • Verzetten naar een andere datum i.v.m. privéomstandigheden kan altijd kosteloos, in overleg. Ook is het bij slecht weer mogelijk om de fotoshoot te verzetten naar een andere datum of alsnog in de studio te laten plaatsvinden.
 • Indien een newbornshoot al tijdig gedurende de zwangerschap gereserveerd is en deze om welke reden dan ook niet door kan gaan, zal Kristie Raaijmakers Fotografie hier geen enkel probleem van maken. U krijgt in dit geval altijd uw aanbetaling volledig teruggestort of u krijgt de mogelijkheid om de reservering om te zetten naar een babyshoot voor een later moment.