Even voorstellen!

Een klik hebben met de fotograaf is heel belangrijk om jezelf op je gemak te kunnen voelen. Daarom stel ik me graag even wat uitgebreider aan je voor. Zodat jij nog beter kunt bepalen of mijn fotografiestijl en mijn persoonlijkheid bij jullie passen. Mijn naam is Kristie Raaijmakers en ik ben dol op fotograferen. Mooie momenten wil ik zo mooi en gedetailleerd mogelijk vastleggen, zodat de herinnering daaraan levend blijft.

Sinds ik zelf moeder ben geworden van mijn zoontje Jack en dochter Bo is dat alleen maar meer geworden. Ik wil het liefst alles vastleggen, want ik weet zeker dat ik over een paar jaar helemaal warm word bij het terugzien van die foto’s. Die mooie herinneringen wil ik iedereen geven!

Fotografie kreeg mijn aandacht tijdens een aantal mooie reizen die ik heb gemaakt samen met mijn man Bart. Aan alle prachtige plekken die we bezochten, wilde ik herinneringen mee naar huis nemen. Dus mijn digitale camera draaide overuren op vakantie. Daar wilde ik meer over leren! Ik kocht mijn eerste spiegelreflexcamera en volgde vele cursussen en workshops. Ook in mijn werk als schrijvend journalist voor lokale kranten had ik veel met foto’s te maken. Steeds vaker ging ik zelf de foto’s maken bij mijn artikelen en mede daardoor ontdekte ik dat ik in het fotograferen van mensen nog veel meer voldoening kon vinden, dus heb ik daar de focus steeds verder op gelegd.

Tastbare herinneringen aan prachtige momenten wil ik iedereen bezorgen, op de mooist mogelijke manier!

Sinds 2014 fotografeer ik in opdracht en mijn focus is steeds meer komen te liggen op het jonge gezin. Gezinsfoto’s, zwangerschap en newborn.  Bijzondere gebeurtenissen in het leven zijn het absoluut waard om blijvende herinneringen te maken, maar juist die gewone momenten ook! Mijn stijl van fotograferen is een mix van journalistiek en lifestyle. Ik leg de dingen vast zoals ze komen. Ik leg mijn focus niet op het poseren en styleren; mijn fotoshoots gaan zoals ze gaan. Maar op de momenten dat het kan, geef ik wel aanwijzingen om er het mooist mogelijke shot uit te halen. Ik geef jullie niet de opdracht om te lachen, maar maak jullie aan het lachen. Zo hebben jullie niet alleen een mooie weergave van hoe jullie leven er op dit moment uit ziet, puur en eerlijk, maar bezorg ik jullie óók foto’s die je met trots kunt ophangen aan de muur.

Hoe kies je nu de juiste fotograaf uit zo'n groot aanbod?

Tja, nu denk je wellicht: er zijn tientallen fotografen in de buurt. Hoe moet ik nu kiezen? En dat is een goede vraag. Nu kan ik je vertellen over de kwaliteit die ik bied, dat ik het liefst werk met natuurlijk licht en foto’s maak die kleurrijk en helder zijn. Maar dat heb je waarschijnlijk al gezien in mijn portfolio. Alleen jíj kunt beslissen of die stijl bij jullie past. En hoewel de uiteindelijke foto’s natuurlijk super belangrijk zijn, draait een fotoshoot bij mij niet alléén om het eindresultaat.

Ik vind het namelijk ook heel belangrijk dat de fotoshoot zelf een mooie ervaring is voor mijn klanten. Ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat je je comfortabel voelt voor mijn camera. We maken er een gezellige fotoshoot van, zodat jij niet ongemakkelijk staat te poseren en moeite moet doen om een leuke lach te vinden. Ik zorg voor een fotoshoot waarin we echt plezier hebben. Geen geforceerd foto-glimlachje, maar een oprechte lach, waar het plezier vanaf straalt. Ik heb mijn werkwijze geïnspireerd op de Playful Heart methode voor kinderen en Moment Design voor volwassenen. Met leuke spelletjes, grappige vragen en fijne gesprekken stel ik jullie op het gemak en zorg ik ervoor dat we er samen een gezellige tijd van kunnen maken. Fotoshoots bij mij staan voor quality time met je dierbaren. Dus we maken mooie herinneringen en zorgen er direct voor dat die blijvend vastgelegd worden!

Mag ik jullie prachtige momenten én tastbare herinneringen daaraan bezorgen? Neem dan contact met me op.