Over Kristie

Mijn naam is Kristie Raaijmakers (31). Samen met mijn man Bart en twee kinderen Jack en Bo woon ik in Mierlo-Hout. Ik heb journalistiek gestudeerd aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en schrijven is mijn passie. Fotografie is daar in de loop der jaren bij gekomen. In mijn vrije tijd ontspan ik graag met een leuk, romantisch of spannend boek. Natuurlijk trek ik er ook graag een dagje op uit met mijn gezin. En verder vind ik ontspanning én inspiratie in wandelingen, liefst met wat lekkere muziek uit mijn koptelefoon.

Hoewel ik mezelf vroeger nooit creatief vond (handenarbeid op school vond ik de hel) heb ik een creatief beroep. Maar mijn creativiteit laat zich niet vangen in één hokje. En als zelfstandig ondernemer kan ik de dingen die ik het liefst doe gelukkig combineren in mijn werk. De combinatie van schrijven en fotograferen heeft zich in mijn werk als freelance journalist, tekstschrijver en redacteur, al heel vaal als nuttig bewezen.

Veelzijdig freelancer

Als freelance journalist, tekstschrijver en redacteur schrijf ik teksten voor kranten, bedrijven en zakelijke opdrachtgevers. Ik geniet ervan om te stoeien met woorden. Woorden in de juiste volgorde zetten, creatieve synoniemen en vergelijkingen bedenken en zorgen voor een prettige opbouw in de tekst. Ik zie het als een uitdaging om alle dt-fouten en typ- of spelfouten in mijn eigen teksten of in teksten die door een ander geschreven zijn op te speuren. Ook redactiewerk is daarom bij mij in goede handen.
Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, weet ik de kern van ieder verhaal boven te krijgen. Het zijn voor mij de interviews die ervoor zorgden dat ik verliefd werd op mijn vak. Het contact met mensen, het luisteren naar de uiteenlopende verhalen en het verwerken van dat verhaal tot een mooie tekst, daar word ik enorm blij van! Als freelance journalist heb ik al gewerkt voor vele lokale huis-aan-huisbladen. Ook publiceerde ik in kranten, tijdschriften en op diverse online platforms. Zakelijke teksten zijn mij ook niet vreemd. Zo hielp ik al menig ondernemer aan prettig leesbare webteksten en tekende ik hun verhalen op in bedrijfsreportages. 

Niet alleen met woorden vertel ik een verhaal, maar ook met beelden. Ik heb namelijk ook een enorme passie voor fotografie. Een foto(reportage) is voor mij geslaagd als de mensen voor de camera zich op hun gemak gevoeld hebben. Als ik échte momenten en échte emoties heb weten te vangen in gevarieerde beelden. Zo vertelt mijn foto(reportage) een verhaal. En daarmee is het cirkeltje rond. Hoewel ik een veelzijdig freelancer ben, draait het voor mij altijd om het verhaal.

Boekblogger

En iemand die dol is op verhalen, kan natuurlijk niet anders dan een fervent lezer zijn. Een een hobby die ik na lange tijd weer opgepakt heb, is het bloggen over boeken. Lezen en recenseren heb ik in het verleden lange tijd gedaan voor Leesfanaten.nl. Een website die ik oprichtte en waar in hoogtijdagen een team van zo’n twintig recensenten actief was met een grote groep trouwe lezers. Na jarenlang minder gelezen te hebben (druk met kleine kindjes en weinig tijd voor een boek), merkte ik dat ik deze oude liefde miste en heb ik het weer opgepakt. Ditmaal minder groots en niet alleen met boeken voor volwassenen, maar juist ook met aandacht voor de mooie kinderboeken die ik met heel veel plezier voorlees aan mijn kinderen.

Mijn eigen boek

Tenslotte werk ik momenteel aan het verwezenlijken van een droom die ik al heel veel jaren heb: het schrijven van mijn eigen feelgoodroman. De eerste versie is zelfs al afgerond, dus de zoektocht naar een uitgever kan beginnen.