Over Kristie

Mijn naam is Kristie Raaijmakers (31). Samen met mijn man Bart en twee kinderen Jack (4) en Bo (0) woon ik in Mierlo-Hout. Ik heb journalistiek gestudeerd aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en schrijven is mijn passie. Fotografie is daar in de loop der jaren bij gekomen. In mijn vrije tijd ontspan ik graag met een leuk, romantisch of spannend boek. Natuurlijk trek ik er ook graag een dagje op uit met mijn gezin. En verder vind ik ontspanning én inspiratie in wandelingen, liefst met wat lekkere muziek uit mijn koptelefoon.

Hoewel ik mezelf vroeger nooit creatief vond (handenarbeid op school vond ik de hel) heb ik een creatief beroep. Maar mijn creativiteit laat zich niet vangen in één hokje. En als zelfstandig ondernemer kan ik de dingen die ik het liefst doe gelukkig combineren in mijn werk. De combinatie van schrijven en fotograferen heeft zich in het verleden, tijdens mijn werk als (freelance) journalist voor diverse lokale kranten, al heel vaal als heel nuttig bewezen.

Tekstschrijver

Als tekstschrijver kun je me inschakelen voor zakelijke teksten. Heb je hulp nodig bij het schrijven van doelgerichte en aantrekkelijke teksten voor sociale media, blogs, of offline publicaties? Ik kan ik je daarbij helpen. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, schrijf ik krachtige teksten voor iedere doelgroep. Schrijven vind ik heerlijk om te doen, maar het zijn de interviews die ervoor zorgden dat ik verliefd werd op mijn vak. Het contact met mensen, het luisteren naar de uiteenlopende verhalen en het verwerken van dat verhaal tot een mooie tekst, daar word ik enorm blij van! Als freelance journalist heb ik gewerkt voor vele lokale huis-aan-huisbladen. Ook publiceerde ik in kranten, tijdschriften en op diverse online platforms. Zakelijke teksten zijn mij ook niet vreemd. Zo hielp ik al menig ondernemer aan prettig leesbare webteksten en tekende ik hun verhalen op in bedrijfsreportages.

Fotograaf

Als fotograaf richt ik me op twee doelgroepen: het jonge gezin en ondernemers. Ik begon mijn fotografiecarrière met newbornshoots, gezinsreportages en zwangerschapsshoots. Deze doe ik nog steeds met heel veel plezier. Mensen vastleggen zoals ze echt zijn. Mooie momenten creëren en de herinnering daaraan voor altijd vastleggen, dat is wat een gezinsfotoshoot voor mij is.
Het werken met ondernemers vergt een heel andere aanpak, maar kent ook vele gelijkenissen. Immers als je kunt ontspannen voor de camera en plezier maakt, dan kun je pas echt jezelf laten zien in de foto. En dat is waar ik altijd voor ga. Of ik nu alleen een zakelijk portret als profielfoto moet afleveren of een complete beeldbank om personal branding via sociale media goed in te zetten.

Boekblogger

En een hobby die ik na lange tijd weer opgepakt heb is het bloggen over boeken. Lezen en recenseren heb ik in het verleden lange tijd gedaan voor Leesfanaten.nl. Een website die ik oprichtte en waar in hoogtijdagen een team van zo’n twintig recensenten actief was met een grote groep trouwe lezers. Na jarenlang minder gelezen te hebben (druk met kleine kindjes en weinig tijd voor een boek), merkte ik dat ik deze oude liefde miste en heb ik het weer opgepakt. Ditmaal minder groots en niet alleen met boeken voor volwassenen, maar juist ook met aandacht voor de mooie kinderboeken die ik met heel veel plezier voorlees aan mijn kinderen.